Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Tesla Model 3 do detailu. Ovládání přes velký displej vzbuzuje rozpaky

Naše téma
Jan Zajíc | 26.09.2017
dalších 14 fotek
Tesla Model 3. | foto: YouTube/OCDetailing
O nové Tesle Modelu 3 už víme skoro všechno. Známe rozměry, ceny i podobu interiéru. Zatím nám ale chyběly praktické zkušenosti, neboť první vyrobené kusy nového elektromobilu, který se má stát první "masovou" Teslou, zatím využívají jen lidé spojení s americkou automobilkou.
Jenže i to se postupně mění. Nedávno se například na YouTube objevila dvě videa, která o ostře sledované novince prozrazují řadu zajímavých detailů. Videa vznikla u společnosti OCDetailing, k níž Model 3 dorazil na čištění. A Joseph Torbiati z této firmy využil příležitosti a nejmenší Teslu důkladně "prošmejdil".

Při sledování jeho videa nelze přehlédnout, že Torbiati je tak trochu fanda a že některé záležitosti přehnaně vychvaluje, přesto je jeho "průvodce" užitečný. Prohlédnout si můžeme například prostor na zadních sedadlech. Joseph prý měří 180 centimetrů a dozadu se v pohodě vešel - i když je vidět, že místa na nohy tu moc není. Navíc se zdá, že Torbiatimu trčí kolena dost vysoko, což je jistě způsobeno akumulátory umístěnými pod podlahou.

Podívat se také můžeme na oba zavazadlové prostory, na zvláštní způsob otevírání dveří nebo třeba na jednoduchý interiér s prvky z lesklého a otisky prstů přitahujícího černého plastu.

Druhé video se pak věnuje dost možná nejkontroverznější záležitosti Modelu 3, tedy ovládání většiny funkcí prostřednictvím 17palcového dotykového displeje. Ten nahrazuje nejen klasické fyzické ovladače (ovládá se přes něj opravdu skoro všechno, například vyhřívání sedadel, multimédia, časování stěračů nebo všechna nastavení klimatizace), ale i tradiční přístrojový štít.

Takže zobrazuje například aktuální rychlost, dojezd, stav nabití baterií či pokyny navigace. Asi je vám jasné, že velká obrazovka, která není zrovna v zorném poli řidiče, tak musí během jízdy zákonitě přitahovat šoférovy oči - a to kvůli jakémukoli úkonu. Nejsme si jisti, že je to zrovna to pravé. 

Jestli vás ovládání Modelu 3 zaujalo, doporučujeme ještě jedno video, které se jím zabývá. Najdete ho zde.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů