Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Rozborka. Takto vypadá Škoda Fabia rozebraná do poslední součástky

Naše téma
Daniel Fuglevič | 24.05.2018
další 4 fotky
Škoda Fabia Combi. | foto: Škoda
Mladoboleslavská automobilka se ve spolupráci s magazínem Auto Bild rozhodla kompletně rozebrat Škodu Fabia Combi, která v redakci německého časopisu po dva roky figurovala jako vůz pro dlouhodobý test. A z celého procesu demontáže nyní vzniklo docela zajímavé video.
Auto Bild s před faceliftovou Fabií Combi v zeleném odstínu Rallye Green strávil celkem dva roky na cestách po celé Evropě a za tu dobu redaktoři stačili s kompaktním kombíkem najezdit asi 106 tisíc kilometrů. V rámci zakončení dlouhodobého testu se tak nyní vůz vrátil zpátky do Mladé Boleslavi, kde byl zcela rozebrán do poslední součástky a odborně přezkoumán.

Jen pro informaci, jednalo se o model vybavený ještě 1,2litrovým čtyřválcem a příplatkovou automatickou převodovkou DSG. Novější Fabie po modernizaci už mají pod kapotou menší litrový tříválec.

Škoda samozřejmě přímo neuvádí, jak dlouhodobý test Auto BIldu dopadl. Pro jeho výsledek byste si museli německou publikaci koupit. Na rozebírání a kontrole součástek „utahané“ Fabie ale spolupracovala i evropská společnost DEKRA, specializující se na technické kontroly a ověřování bezpečnosti vozidel. Zajisté se tak jednalo o vážně podrobnou inspekci.

Všechny součástky pak byly stylově vyfoceny na bílém pozadí společně s prázdnou karoserií vozu – právě takové fotky jsou dnes pro německý Auto Bild už skoro kultovní. Z kompletního rozebrání pak bylo natočeno i krátké „timelapse“ video, ukazující celý proces demontáže ve zrychleném čase.

Automobilka říká, že všechny součástky nyní použije ke vzdělávacím účelům na svém podnikovém učilišti. Studenti budou mít dokonce možnost celé auto sestavit zpátky dohromady.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů