Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Jak by vypadaly „mrkačky“ na moderních sporťácích? Je to zvláštní pohled

Naše téma
Daniel Fuglevič | 06.09.2017
Lamborghini Huracán s vyklápěcími světlomety. | foto: CarThrottle
Vyklápěcí světlomety, neboli „mrkačky“, dotvářely vzhled mnoha legendárních aut minulosti. Dnes se s takto řešeným osvětlením již nesetkáme, a proto je skvělé, že si můžeme alespoň představit, jak by moderní sportovní a supersportovní vozy vypadaly právě s vyklápěcími světly.
Za ilustracemi uvedenými níže ve videu stojí komunita britských motoristických nadšenců CarThrottle. Právě oni grafickým kouzlením vytvořili řadu dnešních sportovních aut, kterým místo klasických pevných světlometů přidali ony vyklápěcí lampy.

U každého vozu se navíc inspirovali historií, takže například Nissan 370Z si bere prvky ze starého mrkajícího Nissanu 240SX. Takové Ferrari 488 GTB si poté světla vypůjčilo z ikonického Ferrari F40.

Tímto způsobem byla upravena celkem desítka známých aut, a přestože některé výtvory nevypadají zrovna pohledně, u některých by se na druhou stranu špetka krásy možná i našla. Například poslední generace Mazdy MX-5 vypadá opět šťastně.

Většinou ale platí, že staré hranaté světlomety moc nesedí do mnohem složitěji tvarovaných karoserií současných automobilů.

Jestli se chcete dozvědět, proč se v minulosti vyklápěcí světlomety vůbec uchytily a také proč je na dnešních autech už nenajdete, zde jsme se o tom rozepsali trochu podrobněji.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů