Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video: Škoda Superb proti sporťákům z plakátů. Může být rychlejší?

Naše téma
Redakce | 08.07.2016
Škoda Superb v závodě s legendami minulosti. | foto: YouTube
Honda NSX, Lotus Esprit, Ferrari 308 GTB nebo Porsche 911 Carrera. Dost možná jste některý z těchto slavných sporťáků měli jako děti vylepený na plakátu nad postelí. A jistě jste také snili o tom, že jednou podobně rychlé auto budete vlastnit. Škoda se snaží ukázat, že nemusí jít o nesplnitelnou touhu.
Britské zastoupení české automobilky totiž zveřejnilo video, na němž si to Škoda Superb Combi s výše uvedenými legendami rozdá ve sprintu. A výsledek může být překvapující.

Velký kombík samozřejmě do závodu nastoupil v nejvýkonnější verzi s přeplňovaným benzinovým dvoulitrem o výkonu 280 koní (206 kW), pohonem všech kol a dvouspojkovým automatem.

V tomto provedení Superb Combi zrychlí z klidu na stovku za 5,8 sekundy. Jde tak o nejlépe akcelerující škodovku, jaká kdy byla sériově vyráběna.

Srovnání se slavnými supersporty Škoda připravila proto, aby ukázala, jak moc se za poslední roky svět aut změnil. Jistě, dojmy a pocity z řízení sportovního auta budou i nadále úplně jiné než z šoférování rodinného kombíku, stejně jako třeba chování vozů v zatáčkách, ale pravdou je, že výkon a rychlost nikdy nebyly tak dostupné jako v současnosti.

A nejde jen u Superb, zájemci si dnes mohou vybírat z řady aut, která nabízejí spoustu výkonu za přijatelné peníze - k tomu navíc často přidávají i praktičnost, rozumné provozní náklady či bohatou výbavu. Konkrétně Škoda Superb Combi s nejvýkonnějším motorem a 660litrovým zavazadelníkem startuje na ceně 1 002 900 Kč.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů