Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video: Sekačka na trávu se řítila rychlostí 242 km/h. A překonala rekord

Naše téma
Jan Markovič | 11.06.2019
Honda Mean Mower M2 | foto: Honda
Honda Mean Mower V2 se zapsala do Guinessovy knihy rekordů s nejlepší akcelerací z nuly na 100 mil v hodině.
Honda má oficiálně nejrychlejší sekačku na světě. Alespoň co se týče akcelerace z nuly na 100 mil za hodinu, tedy 0-160 km/h. Rekord si připsal její bláznivý stroj, který sekačku docela připomíná, ale jeho technika je docela jiná. Nicméně podle standardů Guinessovy knihy rekordů musí vypadat jako sekačka a být schopen sekání, což Honda splnila.

Pod kapotou ovšem nemá standardní motor pro zahradní stroje. Místo toho sem putoval litrový čtyřválec ze supersportovního motocyklu Honda CBR1000RR Fireblade SP. Ten sekačce dodal 200 koní výkonu. Protože váží jen okolo 150 kg, pochlubila se tak lepším poměrem koní na kilogram než Bugatti Chiron.

Aby Honda získala rekord, musela na dráze zajet dva úseky v protisměru. Za volant zahradní bestie se posadila závodnice a kaskadérka Jess Hawkins. Podařilo se jí dosáhnout na čas 6,29 sekundy z nuly na 100 mil za hodinu. Jen tak mimochodem také stanovila novou maximální rychlost pro sekačky, když uháněla 242 km/h.

Není jasné, kdo by chtěl takovou šílenou sekačku používat, ale musíme uznat, že nás Honda pobavila, i když je nám jasné, že jde hlavně o marketing. Jak celý úspěšný pokus o rekord probíhal se můžete podívat na následujícím videu. Nastavte si zvuk na hlasitý, na sekačku zní docela pěkně.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů