Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video: Seat ve Frankfurtu ukázal Leon Cross Sport, crossover s výkonem 300 koní

Naše téma
Redakce | 16.09.2015
dalších 13 fotek
Koncept Seat Leon Cross Sport. | foto: Seat
Španělský Seat v budoucnu vsadí na bohatší nabídku SUV a crossoverů. Nový směr naznačuje i koncept Leon Cross Sport, který spojuje sportovnost Leonu Cupra, třídveřovou karoserii a prvky typické právě pro vozy typu SUV.
Výsledek vypadá tak nějak povědomě a realisticky. Na pohled připomíná třídveřový Leon X-Perience, tedy už prodávaný oplastovaný kombík na vyšším podvozku. V případě konceptu Cross Sport je světlost o 41 milimetrů vyšší než u sportovního Leonu Cupra.

Studii pohání přeplňovaný dvoulitr s výkonem 300 koní (221 kW) a nejvyšším točivým momentem 380 Nm. Ten společně s pohonem všech kol se spojkou Haldex páté generace zajistí zrychlení z klidu na 100 km/h za pouhé 4,9 sekundy.

Koncept Seat Leon Cross Sport.


Koncept také dostal šestistupňovou dvouspojkovou převodovku DSG a stojí na devatenáctipalcových kolech.

I když Leon Cross Sport vypadá téměř sériově, produkce v této podobě se zřejmě nedočkáme. Spolu s dřívější studií 20V20 však má naznačit, jak bude vypadat budoucnost automobilky Seat.

Jestli vás zajímají detaily, podívejte se na video pořízené motoristickým serverem Autoperiskop.cz přímo ve Frankfurtu. V něm se dozvíte i další informace o novinkách španělské automobilky.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů