Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Rekordní kolo na Nürburgringu v podání elektromobilu je zvláštní podívaná

Naše téma
Dominik Valášek | 23.03.2017
dalších 7 fotek
Nio EP9. | foto: Nio
Společnost NextEV je jednou z mnoha firem, které slibují elektromobil s přímo bájnými jízdními vlastnostmi a výkony. Že to ale myslí opravdu vážně, dokázala ve chvíli, kdy její vůz Nio EP9 zajel Severní smyčku Nürburgringu za čas těsně přes sedm minut.
Nyní máme konečně k dispozici video, na kterém je kompletní záznam z jízdy. S časem 7:05 je EP9 nejrychlejším elektromobilem Severní smyčky a měřit se může i se špičkovými supersporty poháněnými benzínem, ovšem i přesto působí jízda tak trochu nudně a neakčně.

Pravděpodobně za to může absence pořádného zvuku nebo úhel kamery, ale EP9 se prostě netváří, že by po okruhu jelo kdovíjak rychle. Kvílející elektronika navíc není nic pěkného k poslouchání.

Čtěte také: McLaren chystá nejrychlejší auto své historie. Už teď je ale vyprodané

Rychlé přitom Nio rozhodně je a o tom svědčí nejen zajetý špičkový čas, ale také specifikace.

Každé z kol má svůj vlastní elektromotor s převodovkou a celkový výkon se šplhá na 1341 koní (986 kW). Z nuly na sto si to elektromobil mašíruje za 2,7 sekundy, dvě stovky mu trvají 7,1 sekundy. Maximálka je podle oficiálních informací 313 km/h.

Řidič z videa, který se za volantem tváří značně znuděně, má proto buď nervy z oceli, nebo jede hluboko pod možnostmi auta. Možné je obojí.

Pro srovnání zbývá dodat, že Nio za sebou nechalo benzinové stroje jako Nissan GT-R Nismo, Mercedes-AMG GT R,  Dodge Viper ACR nebo Ferrari 488 GTB.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů