Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Range Rover SVR zrychluje i v terénu lépe než některé sporťáky na suchu

Naše téma
Dominik Valášek | 23.01.2017
dalších 7 fotek
Range Rover Sport SVR. | foto: Jaguar Land Rover
Kompresorem přeplňovaný pětilitr o výkonu 550 koní (404 kW) umí pobídnout Range Rover Sport SVR k obdivuhodnému zrychlení. Z nuly na sto to sportovní SUV na rovném povrchu zvládne za 4,7 sekundy. Jenže co když se bude zrychlovat za nepříznivých podmínek?
Všechny časy zrychlení, které automobilky u svých modelů uvádí, jsou vždy měřeny na suchém asfaltu, prakticky při ideálních podmínkách. U Range Roveru Sport SVR tomu není jinak.

Jenže britská značka se nám rozhodla ukázat, že její nejsilnější SUV umí být pozoruhodně rychlé i mimo suché a zpevněné cesty.

Čtěte také: VIDEO: Nejrychlejší auto s dveřmi jede 447 km/h. Za 5,5 sekundy!

Na dvě a půl minuty trvajícím videu proto uvidíme RR Sport SVR, kterak sprintuje z nuly na sto na trávě, na šotolině, na sněhu, na písku a v bahně. Nutno uznat, že výkony jsou vynikající a je vidět, že si britští inženýři s vyladěním pohonného ústrojí a elektroniky vskutku vyhráli.

Čtěte také: Takový Land Rover jste možná ještě neviděli. Opásovaný teréňák je na prodej

Na sériových celoročních pneumatikách Michelin 275/45 R21 se vešlo rychlení z nuly na sto vždy do 6,5 sekundy, přičemž třeba na trávě nebo na písku stačilo jen 5,5 sekundy.

Jedinou výjimkou, kdy se čas nutný k akceleraci oproti ideálním podmínkám více než zdvojnásobil, byl sníh a led. Tady RR Sport SVR akceleroval 11,3 sekundy. I to je ale vzhledem k naprosto minimální adhezi více než dobré.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů