Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Range Rover Sport si troufl na ďábelskou sjezdovku. A uspěl

Naše téma
Redakce | 09.11.2016
další 4 fotky
Range Rover Sport pokořil vyhlášenou sjezdovku ve švýcarském Mürrenu. | foto: Land Rover
Britská automobilka Land Rover ráda zdůrazňuje, že vyrábí auta, která si poradí se všemi myslitelnými situacemi. Aby toto tvrzení potvrdila, občas přijde s nápadem, který schopnosti vozů ukáže i v situacích prakticky nemyslitelných. Naposledy poslala Range Rover Sport na obávanou sjezdovku ve Švýcarsku.
Konkrétně na "krpál" ve středisku Mürren, kde se v zimě každoročně jezdí závod Inferno Race. Ten patří mezi nejnáročnější a nejznámější sjezdy v lyžařském světě, v lednu se tam dokonce pojede už 84. ročník.

O obtížnosti úkolu svědčí několik zajímavých čísel: trať například měří 14,9 kilometru, převýšení činí 2170 metrů a klesání v nejprudší části dosahuje 75 procent. Přičíst musíme také nevyzpytatelné počasí a extrémně náročný terén.

Lyžaři se zatím nejrychleji trať podařilo sjet za 13 minut a 20,53 sekundy. Auto bylo sice pomalejší, sjezd zvládlo za 21 minut a 36 sekund, ale to nic nemění na mimořádnosti tohoto počinu.

Land Rover totiž na svah vyslal Range Rover Sport s pětilitrovým přeplňovaným osmiválcem o výkonu 510 koní (375 kW), který byl až na bezpečnostní rám, závodní vícebodové pásy a odolnější pneumatiky údajně v sériové podobě.

Odvahu posadit se za volant pak našel Ben Collins, tedy muž, který se proslavil jako (bývalý) Stig ve známém motoristickém pořadu Top Gear. A luxusní SUV vážně nešetřil, místy se řítil rychlostí až 154 km/h. V cíli pak prohlásil, že to byla nejnáročnější výzva, jaké dosud čelil.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů