Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Rámus pro nadšence. Kterých pět Porsche zní nejlépe?

Naše téma
Dominik Valášek | 17.02.2017
Porsche Carrera RS 2,7. | foto: Youtube/Porsche
Porsche se nám v poslední době rozhodlo udělat radost a zásobuje nás vlastními žebříčky z různých oblastí své bohaté historie. Druhé video v pořadí ukazuje vůbec nejlepší zvuky, jaké kdy vozy německé značky vydávaly.
V přehledu přitom najdeme stará auta, i ta úplně nová. Každé bylo postaveno do odhlučněné nahrávací komory, ale nechybí ani záznamy zvuku za jízdy. Takže hlasitost doprava, jde se na to!

Pátým nejlepším zvukem, co kdy Porsche nabídlo, je 911 Carrera RS 2.7 ze sedmdesátých let. Plochý šestiválec tehdy nejrychlejší 911 má sice „jenom" 210 koní, ale i to stačilo lehkému sporťáku k tomu, aby skvěle jel a ještě lépe zněl.

Čtěte také: Toto je pět nejvzácnějších Porsche na světě. Vybrala je samotná automobilka

Na čtvrtém místě se umístil historický závoďák 550 Spyder s nezaměnitelným chraplavým zvukem, pocházejícím z celohliníkového boxeru. Motor měl čtyři válce, 1,5 litru objemu a 110 koní (81 kW) výkonu. Nezní to jako mnoho, ale v době Spyderu se psala teprve padesátá léta.

Z historie se přesouváme do současnosti. Na třetím místě se představuje soudobá 911 GT3 RS. Její atmosférický čtyřlitrový šestiválec (jeden z posledních) má 500 koní (368 kW) a s chraplavým jekotem se vytáčí k devíti tisícům otáček.

Čtěte také: V Praze roky chátrá extrémně drahý Mercedes SLR McLaren. Proč?

Z poslední dekády pochází i hypersport 918 Spyder na druhém místě. Hybridní monstrum kombinuje osmiválec o objemu 4,6 litru s dvojicí elektromotorů a zní naprosto skvěle. Kombinovaný výkon činí monstrózních 887 koní (652 kW).

Na celkově prvním místě je ovšem legendární Carrera GT. Supersport s desetiválcem o objemu 5,7 litru nabízel mezi lety 2004 a 2006 celkem 612 koní (450 kW) výkonu. Původně závodní motor dodává vskutku impozantní zvuk a střílí do výfuku při každém povolení plynu.

Těšte se na příští týden. Porsche pro nás má připravenou další kompilaci, tentokrát na téma nejšílenějších přítlačných křídel.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů