Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Při pohledu na šrotování Ferrari 458 Spider vám bude zaručeně smutno

Naše téma
Daniel Fuglevič | 20.03.2018
Ferrari 458 Spider. | foto: Zahid Khan/facebook.com
V USA ani Velké Británii si policie neláme hlavu s likvidací automobilů, které jsou technicky naprosto v pořádku, ale byly předmětem kriminální činnosti. Nehledě na jejich hodnotu jdou prostě do šrotu. Záběry z takové likvidace pak není lehké sledovat pro nadšence do aut, natož majitele šrotovaného vozu.
Bílé Ferrari 458 Spider, podle všeho v hodnotě kolem šesti milionů korun, bylo přitom zabaveno majiteli Zahidu Khanovi už minulý rok. Záběry likvidace vozu jsou rovněž už staršího data, nicméně až nyní byly zveřejněny.

Přestože Khan tvrdí, že auto mu bylo zabaveno neprávem a dříve ho koupil v aukci, policie měla podezření, že vůz byl kradený a majitel prý neměl k vozu nutnou dokumentaci ani sjednané povinné ručení.

Zatímco se Khan snažil u soudu dosvědčit vlastnictví vozu a další důkazy o jeho koupi, policie automobil stihla sešrotovat. Technicky mělo být auto zcela v pořádku.

V Anglii se má jednat o standardní postup se zabavenými vozidly označenými jako „kategorie B“. Tato vozidla jsou díky absenci pojištění, kriminální historii či jiné nemožnosti provozovat je znovu na silnici následně poslány do šrotu.

Prozatím se neví, na čí straně leží pravda. Podle majitele, ale policie jednala neprávem a vynechala některé postupy vyšetřování, které by prokázaly čistou historii vozu.

Sledovat každopádně šrotový jeřáb, jak s Ferrari hází o zem a muchluje ho železnými drápy, není zrovna snadné. Jak pro majitele, tak pro každého nadšence do rychlých vozů. Auta přece za nic nemůžou…

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů