Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Poslední jízda ve velkém stylu. Jak se vám líbí pohřebák Maserati?

Naše téma
Redakce | 26.08.2016
Maserati G 3.0. | foto: Ellena srl autotrasformazioni
I když se nám to nemusí líbit, každý život nutně jednou skončí. Po odchodu z tohoto světa zpravidla následuje převoz nebožtíka pohřebním autem, obvykle nějakou decentní dodávkou. Poslední jízda však může proběhnout i v mnohem větším stylu.
Třeba v luxusním pohřebáku s logy Maserati. Italská firma Ellena srl autotrasformazioni nedávno představila svou přestavbu sedanu Maserati Ghibli právě v pohřební vůz. Jeho podoba je přitom hodně zajímavá, stejně jako skutečnost, že si funerácké Ghibli ponechalo dva páry dveří a dvě řady sedadel.

Vnitřek je pochopitelně velice luxusní. Ostatně je to stále Maserati, takže očekávajte měkkou kůži a jiné hodnotné materiály. Nebožtík to už neocení, ale alespoň pozůstalí mohou mít dobrý pocit, že mu k poslední jízdě poskytli to nejlepší.

Více než 6,6 metru dlouhý vůz pak pojme rakev dlouhou až 2350 milimetrů a téměř metr vysokou.

Maserati G 3.0.



A ačkoli pohřební auto nemusí být rychlé, neboť nebožtík už pochopitelně nemá kam spěchat, tohle Maserati není žádný louda. Pod kapotou se totiž nachází třílitrový turbodiesel o výkonu 275 koní.

Společnost Ellena srl autotrasformazioni se přestavbami (nejen) osobních vozů na pohřební zabývá už delší dobu, soustředí se především na Mercedesy. V minulosti však zaujala například i pohřebákem Lancia Thema.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů