Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Porsche Taycan překovalo zelené peklo. Je nejrychlejší elektromobil v historii

Naše téma
Jan Markovič | 26.08.2019
Porsche Taycan na okruhu Nürburgring | foto: Porsche
Na slavném okruhu Nürburgring se Porsche Taycan zapsalo časem 7 minut a 42 sekund.
Luxusní elektromobil Porsche Taycan se za 15 dní představí na autosalonu ve Frankfurtu. Zatím ho veřejnost viděla jen v maskované podobně, nebo si mohla prohlédnout snímky jeho interiéru se pěti obrazovkami. Teď se ale vůz do zásuvky předvádí i v jiném světle. Na okruhu Nürburgring zajel rekordní čas a stal se tak na této slavné dráze nejrychlejším elektromobilem v historii.

Tovární jezdec Lars Kern měl k dispozici Porsche Taycan ve vrcholné konfiguraci, což znamená dva elektromotory – každý na jedné nápravě. Auto má tak paralelní pohon všech kol a k tomu natáčení všech kol. Výkon má hodnotu přes 600 koní. I proto Krenovi stačilo 7 minut a 42 vteřin k tomu, aby zelené peklo překonal.

Porsche Taycan se zároveň přiblížilo jiným rekordním časům, které Porsche na Nürburgringu drží. Bylo například jen o čtyři sekundy pomalejší než Porsche Panamera Turbo, které se v červnu 2016 předvedlo časem 7 minut a 38 sekund (ale na lehce delším úseku). Daleko naopak bylo za hybridem Porsche 919 Hybird Evo, který pokořil dráhu za těžko představitelných 5 minut a 19,55 sekundy.

Automobilka z Zuffenhausenu představí Porsche Taycan na autosalonu ve Frankfurtu, auto jako takové se ale předvede už 4 září. Porsche plánuje jeho odhalení na třech akcích, které budou probíhat ve stejný část v Německu, Kanadě a v Číně. Právě od poslední jmenované země si automobilka slibuje hodně.

Jak vypadá ostrá jízda s nejrychlejším elektromobilem v zeleném pekle si můžete prohlédnout na následujícím videu:

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů