Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Nástupce Yetiho byl přistižen při testech na dálnici. Prohlédněte si ho

Naše téma
Redakce | 21.04.2017
Nástupce Škody Yeti na dálnici D11. | foto: YouTube/aktu.cz
Už v květnu by automobilka Škoda měla představit nástupce modelu Yeti. Zatím stále není jasné, jestli si novinka ponechá označení Yeti, nebo dostane nové jméno Yeti. O vzhledu kompaktního SUV si ale můžeme udělat jistou představu - i díky záběrům, které zachytily testovací prototyp s lehkou kamufláží při testech na dálnici D11.
Video, které se objevilo i na YouTube, pořídili redaktoři agentury aktu.cz. Prohlédnout si na něm můžeme bílé auto s designovými prvky, které připomínají Škodu Kodiaq. Nástupce Yetiho ale bude menší, jakožto blízký sourozenec můžeme předpokládat délku okolo 4,4 metru.

I když na záběrech z D11 vůz vypadá poměrně sériově, důkladný pohled prozradí lehké maskování. Všimněte si například plastů ve spodní části karoserie či kamufláže okolo zadních světel. Zepředu se auto bohužel na videu příliš neukazuje.

Čtěte také: OBRAZEM: Nový Yeti má být dramaticky odlišný. Jak bude vypadat?

A jak to bude s tím jménem? To je zatím stále nejasné. Škoda dosud nic oficiálně nepotvrdila, ani nevyvrátila. Jestli se nové SUV bude nakonec jmenovat Yeti nebo Karoq, se každopádně dozvíme už brzy, zřejmě v horizontu několika dnů, maximálně týdnů.

Technickým základem komapktního SUV, které se bude vyrábět v Kvasinách, bude platforma MQB a pod kapotou se objeví známé koncernové motory. K dispozici budou verze s pohonem předních kol i čtyřkolky.

Dnes už bývalý designér automobilky Jozef Kabaň v minulosti naznačil, že design bude inspirován větším Kodiaqem. A podobně se pro australský CarAdvice vyjádřil také šéf tamního zastoupení Michael Irmer. Podle něj bude nový Yeti "dramaticky" odlišný od toho současného. "Bude to spíš menší Kodiaq než nové pojetí současného Yetiho," prozradil.

Nepřehlédněte: Škoda Kodiaq Coupé se ukazuje na nové ilustraci. Takhle by se vám líbila?
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů