Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video: Nastartuje Lada Samara poté, co byla půl roku potopena ve vodní nádrži?

Naše téma
Jiří Švamberk | 02.01.2019
foto: Garage 54
Pánové z ruského Youtube kanálu Garage 54 zase řádili a tentokrát zkouší, jestli je možné přivést k životu motor nebohé Lady Samara, kterou nechali šest měsíců pod vodní hladinou.
Tihle Rusové mají evidentně v oblibě tamější vozy značky Lada, se kterým i vymýšlejí mimořádně bláznivé, ovšem pro „autaře“ také velmi zajímavé kousky. Už jsme psali krátkou zprávu o tom, jak zkoušeli, jestli lze pneumatiku nahradit hřebíky, nebo jak z Lady Niva postavili 6x6.

Tentokrát si vzali do hlavy, že vyzkouší, jestli lze nastartovat motor auta, které stráví půl roku pod vodou – včetně zimních měsíců, které v Rusku bývají hodně drsné. Mimochodem, to je také důvod, proč červená Samara ve videu prakticky nemá střechu. Zamrzající hladina nádrže ji prostě rozdrtila.

Stav karoserie ale byl důležitý, tady šlo o motor, který po vytažení vozu vypadal v hodně neútěšném stavu. Vyměnili zapalovací svíčky, dostali vodu z válců a z klikové skříně, nalili do motoru olej a samozřejmě zapojili novou baterku. Je až neuvěřitelné, že po takové době byl zapalovací systém v naprostém pořádku.

Celý proces oživování trval asi hodinu a věřte nebo ne, bahnem obalený čtyřválec skutečně naskočil. A běžel by klidně dál, kdyby nepraskl palivový systém. Taková drobnost by pro zkušeného mechanika představovala několik hodin práce a jezerní Lada Samara by mohla „jezdit“ dál.

Nemůžeme se ale zbavit jedné nutkavé otázky. A to jestli byla Samara před ponořením zbavena provozních náplní. I když jde o ruské bohatýry, pevně doufáme, že ano…

Na proces oživování utopené Samary se můžete podívat v přiloženém videu.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů