Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Ani šestikolová bestie od Mercedesu není nezastavitelná, podívejte se

Naše téma
Daniel Fuglevič | 03.01.2018
dalších 6 fotek
Na pomoc Mercedesu přispěchala rolba. | foto: Instagram/gregb.23
Při pohledu na šestikolový terénní Mercedes-Benz G 63 AMG 6X6 byste si řekli, že snad neexistuje ideálnější vozidlo pro jízdu v zasněžené horské oblasti. Skrze závěje přece musí tenhle mamut doslova plout. Jak se ale ukázalo, je to pouze částečně pravda. Dokonce i tahle bestie může zapadnout.
Dvě videa od uživatele Instagramu jménem Gregb.23 ukazují přesně ten typ zábavy, který byste si asi na horách a za volantem šestikolového Mercedesu zřejmě představovali. Obří pick-up se totiž nezalekne ani vysokého sněhu a čerstvě napadaným prašanem proplouvá bez starostí.

Aby taky ne s dvakrát přeplňovaným osmiválcem o výkonu 544 koní (400 kW), portálovými nápravami, trojicí uzamykatelných diferenciálů a systémem kontroly tlaku vzduchu v pneumatikách, který umí upouštět či dofukovat pneu jednoduše tlačítkem z kabiny.

Kdo by si ovšem myslel, že s takto schopným teréňákem bude doslova nemožné zapadnout, mýlí se. Po několika minutách zábavy a neohroženého projíždění sněhem v lyžařském rezortu Cortina d'Ampezzo v Itálii se i Mercedes dostává do nesnází.

Druhé video již ukazuje šestikolku uvíznutou v závěji, přičemž na pomoc jí přijela místní rolba. Mercedes ale zapadl tak nešikovně, že ani řidič rolby nebyl schopný vůz na laně vytáhnout ze sněhu.

Z dalšího příspěvku na Instagramu se však již dozvídáme, že autu se nakonec povedlo z nesnází dostat. Bohužel samotná záchrana natočená není. Něco nám ale říká, že v tu chvíli už byly zapotřebí i lopaty.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů