Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Lexus má dokonalé řešení problému s pomalými řidiči v levém pruhu

Naše téma
Dominik Valášek | 31.03.2017
Lexus Lane Valet. | foto: Youtube/Lexus
Již od prvního dubna prý budou všechny modely automobilky Lexus vybaveny technologií,schopnou poradit si s řidiči, kteří jedou zbytečně v rychlém pruhu.
Opravdu ekologická a bezpečná je pouze plynulá jízda s minimem brždění. Přesně takovou vám však mohou zhatit „levopružiči", okupující levý rychlý pruh i přesto, že nejedou dostatečně rychle.

Sotva takového jedince ve svém Lexusu dojedete, stačí stisknout tlačítko s piktogramem pikolíka a moderní technologie se postará o zbytek.

Pokud je vůz před vámi vybaven alespoň nějakou úrovní komunikační technologie a autonomního řízení, váš Lexus převezme jeho řízení a jakmile to bude bezpečné, uklidí jej do pravého pruhu, aby uvolnil cestu. 

Čtěte také: Je to vtip? Mustang prý dostane startovací tlačítko, které tluče jako srdce koně

Tato technologie, zaměřená především na bezpečnost a plynulost dopravy, také výrazně sníží úroveň frustrace u řidičů, kteří chtějí jet rychleji.

Sotva bude tato „opatrná, ale promptní změna pruhů" dokončena, Lexus zase navrátí řízení auta řidiči za volantem. A ten se může v klidu vrátit ke své zbytečné jízdě v levém pruhu...

Pokud už nyní letíte vyplňovat objednávku na nejnovější LC500 nebo jiný model Lexusu, musíme vás bohužel zase zadržet. Ačkoliv bychom takovou technologii jistě ocenili, v tomto případě se jedná jen a pouze o aprílový vtip (a nutno poznamenat, že poněkud drsný).

Něco nám říká, že systém na „unášení" aut a jejich přesouvání z pruhu do pruhu by asi nebyl úplně legální...

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů