Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Lamborghini Huracán rozbilo rekord Nürburgringu. Úžasným způsobem

Naše téma
Dominik Valášek | 02.03.2017
Lamborghini Huracan Performante na Nürburgringu. | foto: Youtube/Lamborghini
Severní smyčka německého Nürburgringu již dlouho slouží jako oblíbený způsob poměřování sil různých aut. Ať už se jedná o hot hatche, sportovní kupé, supersedany nebo supersporty, všichni výrobci se předhánějí, čí nový model zničí svým časem kola ty stávající.
Časy jsou rozličné pochopitelně podle kategorie vozů, ovšem existuje jistý vrchol, spočívající v kole zajetém pod sedm minut. Z homologovaných silničních aut se do „šestiminutového klubu" vešlo dosud jen pár modelů, z nichž sériovými jsou Lamborghini Aventador SV a dosavadní držitel rekordu Porsche 918 Spyder.

Potom se tu ještě nalézají dva Radicaly SR8, ale ty nelze příliš počítat mezi sériová auta.

Čtěte také: OBRAZEM: Jak by vypadaly supersporty jako pick-upy?

Teď je ovšem všechno jinak, neboť italské Lamborghini překvapilo všechny novým a neskutečně rychlým kolem, které paradoxně zajel menší Huracán v připravované verzi Performante.

S časem 6:52,01 je Huracán o 5 sekund rychlejší než Porsche a dokonce o 3 sekundy rychlejší, než Radical SR8. Před ním tak v tabulce zůstává jen homologovaný speciál SR8 LM, kterému Huracán nestačil o 4 sekundy.

Nepřehlédněte: Moderní „erka" už jsou dvě. Jak českému supersportu sluší modrá barva?

Celý svět se nyní samozřejmě ptá, co je vlastně na Huracanu ve verzi Perfomante tak úžasného, že jede takhle neuvěřitelně rychle. Lamborghini specifikace připravovaného speciálního modelu zatím nezveřejnilo, ovšem lze se domnívat, že za rychlým kolem stojí především vylepšená aerodynamika, přenastavený podvozek a snížená hmotnost.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů