Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Klasické Ferrari za miliardu havarovalo na okruhu. Namále mělo už předtím

Naše téma
Redakce | 18.09.2016
Jaguar E-Type a Ferrari 250 GTO na setkání Goodwood Revival. | foto: YouTube
Goodwood Revival patří mezi nejznámější setkání majitelů a příznivců klasických aut na světě. Anglická akce nabídla zajímavou podívanou také letos - třeba i proto, že vlastníci svoje vzácné stroje na závodní dráze často ani v nejmenším nešetřili.
Závody veteránů mohou svádět k představě, že jde jen o jakési exhibiční jízdy, při nichž si diváci prohlédnou exkluzivní sběratelské kousky se slavnou minulostí v pohybu. Jenže ono to tak nutně být nemusí, přece jen jsou to stále závody. A pilot za volantem prostě v zápalu boje může snadno zapomenout, že řídí, nebo že se okolo něj po dráze pohybují auta v ceně stovek milionů korun.

Dokazují to i dva záznamy soubojů, k nimž během letošního setkání Goodwood Revival (oficiální videokanál najdete zde) došlo. V obou hraje hlavní roli extrémně vzácné Ferrari 250 GTO, jehož hodnota se pohybuje okolo neuvěřitelných 30 milionů liber, tedy asi 945 milionů českých korun. Jde o druhou sérii z roku 1964, kterou tvořily jen tři vozy.

Nejprve Ferrari jen o pověstný chlup uniklo střetu s Jaguarem E-Type, přičemž ani jeden z aktérů zřejmě dosud netuší, jak se srážce vyhnuli, podruhé už však řidič rudého závoďáku (který v obou případech zvolil hodně zvláštní stopu) takové štěstí neměl.

Jen o chvíli později se totiž "potkal" s vozem AC Cobra z roku 1964. A i když se nehoda obešla bez zranění i vážného poškození, škody jsou jasně patrné - a účet za opravu jistě nebude za pakatel.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů