Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Hyundai opět láká na ostrou i30 N. Premiéra je za rohem

Naše téma
Dominik Valášek | 09.07.2017
Hyundai i30 N na Nürburgringu. | foto: Hyundai
Již za několik dní Hyundai konečně vyrukuje s prvním modelem spadajícím pod novou divizi N. Sportovní i30 N se však ještě před svou premiérou, která je naplánována na 13. července, objevuje ve dvou videích, jejichž úkolem je vzbudit očekávání.
Nový rychlý Hyundai je ve vývoji již nějakou dobu a není tajemstvím, že velká část testování probíhá mimo jiné i na německém Nürburgringu. Právě odsud je jedno z videí, ve kterém o autě hovoří Albert Biermann, vedoucí vývoje divize N. Na záběrech je potom vidět maskovaný prototyp, prohánějící se po známé trati i mimo ni.

V druhém videu, které má pouze pár vteřin, se i30 N konečně alespoň částečně odhaluje. Kamera jezdí po odkrytých detailech auta, takže si můžeme poprvé prohlédnout třeba novou mříž chladiče, osazenou logem „N“ nebo zadní difuzor s rudou linkou a dvojicí výfukových koncovek. Auto jako celek je ovšem na jízdních záběrech rozmazáno, takže na celkový vzhled si ještě počkáme.

Již z dřívějška každopádně víme, jakou technikou se nový rychlý Hyundai pochlubí. Pod kapotou se objeví přeplňovaný dvoulitr, disponující výkonem kolem 280 koní. Motor je spojen se šestistupňovou manuální převodovkou a mezi předními koly by se měl objevit dokonce i samosvorný diferenciál. Honbu za rekordními časy Nürburgringu však od Hyundai očekávat nelze. Třeba na Hondu Civic Type R nové i30 N ještě pár desítek koní chybí. Tedy zřejmě...

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů