Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video: Horkem trpí i auta. V Itálii slunce "roztavilo" renault

Naše téma
Redakce | 13.08.2015
Renault Mégane se doslova roztekl pod žárem italského slunce. | foto: John Westbrook
Horko dává zabrat nejen lidskému organismu. Vedrem mohou trpět také auta. Britský turista v Itálii narazil na vůz, který už svůj boj se spalujícím sluncem vzdal a začal se roztékat.
Když John Westbrook na dovolené v Caorle procházel kolem nenápadného Renaultu Mégane s italskou "espézetkou", všiml si, že je něco špatně.

Modrému kombíku se totiž vlivem horka (v tu chvíli bylo sedmatřicet stupňů Celsia) roztekly plastové ochranné lišty na dveřích a stejný osud potkal i kryty světel, díly na náraznících, zrcátka a další části vozu.

"Nevěřil jsem vlastním očím. Kusy auta doslova odkapávaly na silnici," popisoval Westbrook, který se živí jako taxikář. "Myslím, že poučení z příběhu je jasné. Nevěřte francouzským autům," neodpustil si ještě rýpnutí.



Vedra však pochopitelně komplikují život i řidičům. Ústřední automotoklub (ÚAMK) například uvedl, že současná horka jsou zprostředkovaně viníkem až 20 procent nehod. Na nejrizikovější hodiny, tedy od 02:00 do 04:00 a od 14:00 do 19:00, je prý dobré naplánovat si při dlouhých cestách zastávky, odpočinek nebo pauzu na jídlo.

Před jízdou by se řidiči měli dostatečně napít minerálky, slabého čaje nebo iontového nápoje, vychlazené tekutiny by si měli vzít také s sebou do vozu. ÚAMK pak zdůrazňuje známou věc, že pokud cestujete s malými dětmi, je potřeba dělat časté přestávky. A nenechávat děti v zaparkovaném vozidle.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů