Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Ford potvrdil návrat Mustangu Shelby GT500. Slibuje výkon přes 700 koní

Naše téma
Daniel Fuglevič | 16.01.2018
Upoutávka na nový Ford Mustang Shelby GT500. | foto: youtube.com
Americký Ford tak trochu jede na vlně nostalgie. K novinkám z detroitského autosalonu totiž přihazuje další zajímavost. Pro příští rok chystá vůbec nejvýkonnější verzi Mustangu s označením Shelby GT500. A dokonce už máme i upoutávku.
Po představení nového Mustangu Bullitt a zprávách o znovuuvedení jména Mach 1 pro zbrusu nové elektrické SUV nám Ford ukazuje, že už příští rok se dočkáme návratu další legendy. Nový Ford Mustang Shelby GT500 se nám zatím ukazuje pouze v krátké upoutávce, ve které se Ford vrací k původnímu modelu z 60. let a následně odkryje pár detailů z nového kousku, chystaného pro rok 2019.

Velmi zajímavou informací je pak samozřejmě zmínka o více než 700 koních (515 kW) výkonu, který máme od nového GT500 čekat. Pokud Ford své slovo dodrží, zřejmě půjde o vůbec nejsilnější produkční silniční auto, jaké automobilka kdy vyrobila.

Aktuální spekulace mluví o použití 5,2litrového atmosférického osmiválce, který má pod kapotou již nyní ostrá verze GT350. Pro GT500 by však inženýři motor vybavili přeplňováním, přesněji kompresorem.

Je velmi pravděpodobné, že kvůli takové porci výkonu se značka rozhodne do GT500 poprvé v historii nasadit automatickou převodovku, nejspíše desetistupňovou skříň používanou v pick-upu F-150 Raptor.

Na video upoutávku se můžete podívat níže.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů