Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ferrari slaví 70 let. Italské "stádo" se prohnalo i Prahou

Naše téma
Redakce | 14.04.2017
dalších 7 fotek
Sraz vozů Ferrari u příležitosti 70. let značky, Trojský zámeček. | foto: Deník / Cvrčková Klára
/VIDEO/ Slavná italská automobilka Ferrari slaví v evropských městech 70 let od svého založení. A supersportovní vozy se vzpínajícím se koníkem ve znaku nevynechaly ani českou metropoli. Spanilou jízdou přivítaly nejrychlejší modely v historii značky. Nechybělo ani unikátní LaFerrari Aperta, které vzniklo ve značně omezeném počtu.
Když se na jednom místě sejde hned několik nablýskaných krasavců z dílny Ferrari, vždy jde o mimořádnou událost. A Prahou projela ve čtvrtek kolona hned pětatřiceti vozů z Maranella. 

Hlavní program akce začal v Trojském zámku. Zde se jejich krásou mohli kochat fanoušci motorismu i další nadšenci z široké veřejnosti. Poté se kolona vydala do sídla společnosti Scuderia Praha, výhradního zástupce značek Ferrari a Maserati pro Českou republiku, aby zde oslavila českou premiéru nejrychlejšího modelu v dějinách značky - kupé Ferrari 812 Superfast.

K vidění byla i perla automobilky, model LaFerrari Aperta. Ten vznikl v omezené sérii pro vybraných 200 zákazníků, devět kusů si pro své účely ponechal výrobce.

Vozy Ferrari budou moci lidé obdivovat i 3. a 4. června na 4. ročníku Chateau Loučeň d'Elegance. Ferrari se stane ústředním motivem této prestižní přehlídky mimořádných vozů. Na zámek Loučeň by se mělo sjet na čtyřicet maranellských vozů.

Chybět nebudou ani takové skvosty jako typy 250 Boano z roku 1956, 275 GTC (vítěz z Nürburgringu 1966), 365 GTB 4 Daytona, ale také závodní 488 Challenge.

Ferrari 812 Superfast

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů