Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Divoký Challenger Demon bude znít brutálně. Poslechněte si ho

Naše téma
Daniel Fuglevič | 16.03.2017
Teaser na Dodge Challenger SRT Demon. | foto: youtube.com
Dodge nás už delší dobu po kouscích láká na svůj nejvýkonnější muscle car. Nyní předvádí, jak bude divoký Challenger SRT Demon znít.
Nejprve ale menší shrnutí. Dodge se u chystaného Challengeru SRT Demon opravdu utrhl ze řetězu. Po již velmi výkonném Hellcatu má přijít v podstatě speciál na sprinty s výkonem přes 800 koní (558 kW). Stále však s klasickou silniční homologací.

Taktéž má ve srovnání s Hellcatem zhubnout skoro 100 kg hmotnosti, jelikož pozbyde části zvukové izolace, dostane velmi jednoduchý audio systém se dvěma reproduktory a uvnitř bude pouze místo pro řidiče.

Čtěte také: Challenger Demon bude monstrum s jedinou sedačkou a tlustým zadkem

Ještě před oficiální premiérou na dubnovém autosalonu v New Yorku nám teď Dodge zkracuje čekání dalším lákadlem, tentokrát ukazuje Demona při klasickém sprintu na čtvrt míle.

Podle automobilky má v krátkém klipu Demon svým unikátním zvukem představovat i vyspělý systém kontroly startu. Dodge zmiňuje, že podobný systém je zcela poprvé použit na produkčním voze.

Zjednodušeně řečeno umožňuje, aby se do kompresoru dostalo o mnoho více vzduchu, díky uzavření obtokového ventilu. Tím se před startem navýší otáčky kompresoru a systém zároveň pozmění tok paliva a čas zapalování. Při rozjezdu je nakonec zabráněno protočení kol pro ten nejčistší možný start.

Přečtěte si: Žádný překlep, za tohoto Brouka chce majitel opravdu 13 milionů. Proč?

U příležitosti zveřejnění videa pak Dodge umožňuje fanouškům, aby si zvuk Demona stáhli na službě iTunes jako vyzvánění na mobil.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů