Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Čtyři turba nebo tryskový motor. Tenhle japonský tuner má šílené nápady

Naše téma
Daniel Fuglevič | 20.05.2017
dalších 19 fotek
V Japonsku jsou úpravci schopní čehokoliv. | foto: youtube.com
Japonsko je země zaslíbená unikátní automobilové kultuře, kterou nikde jinde neuvidíte. Vlastně by vás nemělo překvapit, že právě tam se najdou úpravci, kteří chtějí do auta umístit tryskový motor či nemají problém auto vybavit hned čtyřmi turbodmychadly.
Jedním z takových tunerů je i Takuro Watanabe, na jehož pozemku vedle dílny najdete nespočet klenotů japonských značek, některé v dobrém a některé v dost zuboženém stavu. Když ale přijde na opravdové podivnosti, v těch je tento japonský úpravce vážně přeborník.

Čtěte také: To tu ještě nebylo. Tohle Bentley je pro chovatele sokolů, bohaté samozřejmě

A tak mu vedle repliky Ferrari F40 postavené na základě Pontiacu Fiero, která má být přestavěná na driftovací mašinu, stojí třeba plachtou přehozený proudový motor.

Podle všeho by ho jednou rád namontoval do nějakého auta, protože v zámoří jsou tyto vozy docela rozšířené a tak by něco podobného také rád zkusil.

Hlavní hvězdou videa níže je ovšem Nissan Silvia S14, do kterého Takuro namontoval řadový šestiválec z Toyoty Supra doplněný o celkem čtyři turbodmychadla. To si samozřejmě vyžádalo mnoho dalších úprav. 

Se sériovým autem tahle Silvia už nemá společného skoro nic, rozsah modifikací je obrovský. Pohledy na provedení nebo do interiéru pak naznačují, že v tomto případě jde hlavně o funkci, jak výsledek působí "esteticky", není důležité.

Čtěte také: Chevrolet Corvette jako SUV. Rouhání, nebo výborný nápad?

Pro extra dávku podivnosti na voze najdete druhou škrticí klapku, kterou řidič ovládá pákou zevnitř vozu, a dále je zde rozsáhlý bodykit se zadním křídlem, na němž sedí menší svisle umístěná turbína. Ta má prý zajistit další porci přítlaku.

I přestože se Takurovi nepovedlo bizarní auto rozjet na sto procent a stále ho trápili nějaké technické problémy, nakonec s ním vyjel na trať. Podívejte se sami...

A určitě zamiřte do galerie, kde najdete spoustu detailů pro fajnšmekry.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů