Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video: Alfa Romeo hází další rukavici všem výrobcům rychlých SUV

Naše téma
Jiří Švamberk | 12.05.2019
Stelvio QV stanovilo rekordní časy hned na třech významných britských závodních okruzích. | foto: Alfa Romeo
Stelvio QV stanovilo rekordní časy hned na třech významných britských závodních okruzích.
Dnešní SUV jsou vše, jen ne terénní auta. Jízda terénem se zdá být téměř sprosté slovo a jediné, co se dá považovat za prvek terénních schopností, je pohon všech kol. Ten se však používá spíše k lepší jízdní stabilitě, vyšší bezpečnosti posádky a mnohdy také lepší dynamice. Třeba na závodním okruhu. Divné, ale je to tak.


 
Výrobci do SUV modelů cpou nesmyslně silné motor, které mají tak vysoký výkon, že bez čtyřkolky by jen těžko šel přenést na silnici. Přesně takovým případem je také Alfa Romeo Stelvio QV s motorem od Ferrari.
 
Alfa od začátku o modelu Stelvio QV tvrdila, že půjde o nejrychlejší SUV na světě a svému slibu také dostála. Stelvio QV zajelo časem 7 minut 51,7 sekundy rekord na Severní smyčce okruhu Nürburgring. Od té doby se o něj pokusilo mnoho dalších. Úspěšný byl až Mercedes-AMG GLC 63 S.

Stelvio QV stanovilo rekordní časy hned na třech významných britských závodních okruzích.

 
Nyní se tedy Alfa Romeo rozhodla vyzvat k dalším SUV soubojům, a to tím, že stanovila rekordní časy na třech významných britských závodních okruzích. Testovací jezdec David Brise se s Stelivem QV prohnal po Silverstonu, Brands Hatch a Donington Parku. Malý Brands Hatch má nový SUV rekord 55,9 sekund, Donington 1:21,1 a Silverstone, na němž se jezdí Grand Prix 2:31,6 sekundy.
 
Proč se přesně Alfa Romeo o tyto rekordy snaží nám není jasné, ale možná se snaží upozornit na fakt, že patří k faktickým zakladatelům motorsportu a v Číně startovala na Velké ceně s pořadovým číslem 1000.
 
Na přiloženém videu se můžete na rekordní jízdy podívat.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů