Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio je nejrychlejší sedan Nürburgringu

Naše téma
Redakce | 08.09.2016
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. | foto: Alfa Romeo
Severní smyčka Nürburgringu patří k oblíbeným místům většiny světových automobilek. Nejenže na Nordschleife testují svoje vozy, ale také se často chlubí, v jakém čase jejich auto okruh zdolalo. Nově se o slovo hlásí Alfa Romeo, která tvrdí, že její Giulia ve sportovní verzi Quadrifoglio je nejrychlejším sedanem Nürburgringu.
Auto s testovacím pilotem Fabiem Francem totiž dokázalo kolo objet v čase 7 minut a 32 sekund, díky čemuž se dostalo před nové Porsche Panamera Turbo, které teprve před pár měsíci vytvořilo nový rekord pro produkční sedany (i když přísně vzato je Panamera spíše liftbackem než sedanem).

Panamera Turbo, jejíž čtyřlitrový osmiválec se dvěma turbodmychadly dává 550 koní, Severní smyčku obkroužila za 7 minut a 38 sekund. Giulia je tedy o 6 vteřin rychlejší.

Italský sedan ve verzi Quadrifoglio, kterou pohání dvakrát přeplňovaný šestiválec o objemu 2,9 litru a výkonu 510 koňských sil, byl během rekordní jízdy vybaven osmistupňovou automatickou převodovkou, nikoli také dostupným mauálem, což prý času pomohlo. V této specifikaci auto zrychlí z klidu na stovku za 3,9 sekundy a dokáže jet až 307 km/h.

Během rekordního pokusu to ale Giulia Q vytáhla maximálně "jen" na 284 km/h, touto rychlostí jela na známé rovince Dottinger Hohe.

Dá se předpokládat že "válka" na Nürburgringu bude ale ještě pokračovat. Porsche totiž chystá ještě rychlejší Panameru Turbo S. A jistě ji na Nordschleife pro nový rekord také pošle.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů