Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Více síly po telefonu. Ford Fiesta ST lze zrychlit pomocí aplikace

Naše téma
Jan Markovič | 25.03.2019
dalších 18 fotek
Ford Fiesta ST Mountune m225 | foto: Mountune
Přeprogramování řídící jednotky přes chytrý mobilní telefon přinese vozu vyšší výkon, točivý moment a lepší zrychlení.
Mountune, úpravce automobilů značky Ford, začal nabízet balíček s označením m225, který zvyšuje výkonnostní parametry rychlého hatchbacku Fiesta ST. Autu navýší výkon z původních 197 na 222 koní a točivý moment z 290 na 340 Nm spolu se záběrem v nižších otáčkách, což dělá motor reaktivnější. Fiesta ST díky tomu dokáže zrychlit pod 6 sekund a čas pro dynamické zrychlení z 50 a 100 km/h se podle úpravce zkrátil o celou sekundu.

Je pravda, že auto musí navštívit dílnu úpravce, který instalací svého mu „indukčního kitu“ zvýší přísun vzduchu do turbomotoru. Ačkoliv jde o mechanickou úpravu, je potřeba ji aktivovat elektronicky. Mountune dodává Bluetooth přijímač SMARTflash, který se připojí do diagnostického konektoru OBD II. Následně se pak systém ovládá aplikací.

V chytrém telefonu může řidič nastavovat různé režimy. K dispozici je standardní výkon vozu, vyšší výkon od úpravce nebo možnost imobilizéru proti odcizení auta. „Systém SMARTflash je velmi jednoduchý na ovládání. Řidič může měnit nastavení vozu za méně než dvě minuty jenom přes chytrý telefon. Není potřeba žádný notebook, žádné kabely, žádná jiná zařízení,“ vyzdvihl David Moore, ředitel Mountune.

Firma se dušuje, že i když po úpravě dochází k velkému nárůstu výkonu a točivého momentu, je to pro Fiestu ST zcela bezpečné. Auto v laboratořích Mountune prošlo sadou testů, která má zabezpečit, že nedojde k poškození žádných součástí celého hnacího řetězce.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů