Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Vespa tasí další "skútr limitku". Model 946 je elegantní a oslavuje rok Draka

Naše téma
Viola Procházková | 31.01.2024
foto: Piaggio Group
Ikona italského životního stylu opět ukazuje, že její nápaditost nezná mezí. Na oslavu čínského roku Draka přichází ve speciální sběratelské edici skútr Vespa 946 Dragon.
Seznamte se. Toto je Vespa 946 Dragon:
Letošní rok připadá podle čínského kalendáře znamení Draka. Vespa, slavný výrobce skútrů s osmdesátiletou historií, u této příležitosti představil v Hong Kongu svou exkluzivní sběratelskou edici Dragon, která spojuje italský šarm s magickým zvířetem, spojovaným v čínské mytologii s nebývalou silou, moudrostí a prosperitou.

Králíka střídá smaragdově zelený drak
Zatímco loňská edice věnovaná roku Králíka hrála na veselou, až dětskou notu, dračí skútr vsadil na sofistikovanou eleganci. Kapotáž je vyvedena ve zlatém odstínu s jemně perleťovým povrchem a zdobí ji motiv smaragdově zeleného draka. Každý skútr z edice zároveň nese číslovky označující letopočty, které v čínském horoskopu náležejí tomuto legendárnímu mýtickému stvoření.

Představení limitované verze Vespy v Hong Kongu:
Ruční výroba přímo v Itálii
Model 946 se prvně představil v roce 2013 jako pocta slavnému prototypu Vespa M56 z roku 1946, který znamenal počátek výroby skútrů v koncernu Piaggio. Právě tento historický odkaz učinil model 946 sběratelskou perličkou, k jejímž charakteristikám patří sedlo zavěšené nad zadní částí, jednostranně uchycené přední kolo nebo specificky tvarovaná zrcátka. Skútry jsou ručně vyráběny v Itálii a mají dokonce vyhrazenou svou vlastní výrobní linku.

Nebyla by to Vespa, kdyby ke své limitované sérii nenabídla také stylové příslušenství. Svůj dračí skútr tak můžete osadit například brašnou ze stejného materiálu, z jakého je vyvedeno sedlo. Motiv draka zdobí rovněž zlatou helmu a bundu ušitou z vlny a jemné kůže nappa.

Oslavit rok Draka na stylovém skútru však budou moci jen ti nejrychlejší. Speciální edice Vespa 946 Dragon totiž čítá jen 1888 vyrobených kusů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů