Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ve Škodě v Kvasinách sjel z linky první Superb nové generace

Naše téma
ČTK | 12.03.2015
V kvasinském závodě automobilky Škoda Auto dnes z linky sjel první Superb třetí generace. | foto: Škoda Auto
V závodě automobilky Škoda Auto v Kvasinách na Rychnovsku sjel dnes z linky první vůz třetí generace modelu Superb. Prodejci v Česku přijímají objednávky již od úterý, na trh se první vozy dostanou v červnu.
Cena nového Superbu začíná na 599 900 korunách. Od nové generace si Škoda slibuje zvýšení prodeje o čtvrtinu proti předchozím dvěma generacím. Od roku 2001 prodala přes 700 000 těchto vozů.

Přehled cen a výbav nového Superbu najdete zde.

Mladoboleslavská automobilka představila Superb třetí generace v polovině února, výstavní premiéru měl vůz minulý týden na ženevském autosalonu.

V kvasinském závodě automobilky Škoda Auto dnes z linky sjel první Superb třetí generace.


V nabídce jsou čtyři benzinové a tři naftové čtyřválcové motory s výkonem od 88 kilowattů (120 koní) do 206 kW (280 k) s manuální i automatickou převodovkou. Zachován zůstal volitelný pohon všech kol.

Představení nové Škody Superb najdete zde.

"Těší nás, že se produkce rozjíždí. Zahájení výroby nového Superbu je pro celou značku a zejména pro závod v Kvasinách skvělý a emotivní moment," sdělil člen představenstva Škody Auto za oblast výroby a logistiky Michael Oeljeklaus. Firma totiž kvůli výrobě novinky do Kvasin značně investovala, například jen do nové svařovny zhruba 1,7 miliardy korun. Třetí generace se bude vyrábět kromě Kvasin také v čínské Šanghaji.

V kvasinském závodě automobilky Škoda Auto dnes z linky sjel první Superb třetí generace.

Superb patří do střední třídy, Škoda má ale ambice se třetí generací tohoto vozu konkurovat vozům o třídu výš. Nový Superb jako první Škoda nabízí adaptivní podvozek s pěti volitelnými jízdními režimy, třízónovou klimatizaci, zadní parkovací kameru, elektrickou parkovací brzdu nebo připojení vozu k internetu prostřednictvím sítě LTE a vytvoření Wi-Fi sítě pro další zařízení.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů