Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Vaše recenze: Corolla je držák, malé Citroëny dělají radost provozními náklady

Naše téma
Redakce | 22.12.2016
cars.cz
Při výběru auta většina z nás pátrá mimo jiné po zkušenostech, které s vybranými vozy mají přátelé, členové rodiny, známí, kolegové z práce... Nebo třeba i cizí lidé na internetu. Stačí, když se o své zkušenosti podělí.
Tak jako uživatelé našeho partnerského serveru cars.cz, kteří se nebojí sednout k počítači a sepsat svoje pocity a dojmy z vlastního auta, vypíchnout jeho silné stránky, ale i popsat slabiny a případné potíže, jež s vozem prožili. Což je přístup, který je potřeba opravdu ocenit, vždyť některé vlastnosti - dobré i špatné - automobily ukážou až v průběhu delšího používání.

Právě proto vám budeme pravidelně výběr čtenářských a uživatelských recenzí nabízet. Tady jsou první tři.

Toyota Corolla 1.4 (1996)

Petr z Královéhradeckého kraje si zelenou Corollu koupil v roce 2006. Měla tak za sebou už 10 let života a 133 tisíc najetých kilometrů. Dodnes ale jezdí prý bez problémů.

Toyota Corolla.


"I nadále vozidlo funguje bez sebemenšího zaváhání. Vyměnil jsem pouze akumulátor (předchozí vydržel 7 roků) a silentbloky zadního stabilizátoru, kde byly již vůle a ozývaly se nepříjemné zvuky od zadní nápravy. Oprava za 256 Kč udělala z vozu zase příjemného společníka. Toyota Corolla měla v červenci 20 let a je stále s původním výfukem a původními rozvody, což si u dnešních vozidel nedokážu představit," píše Petr, který svou Corollu popisuje jako "naprosto neuvěřitelně spolehlivé auto s nízkými provozními náklady včetně spotřeby".

Celou recenzi najdete zde.

Citroën C1 1.0 (2006)

Malý Citroën, který se vyrábí v Ovčárech u Kolína, si vybral čtenář s přezdívkou FunTomas ze Středočeského kraje jako náhradu za Fiat Stilo. Od nového auta vyžadoval především nízké provozní náklady a spolehlivost. C1 koupil s najetými 29 900 kilometry a ihned si ho nechal upravit tak, aby mohl jezdit na LPG. Nyní už má najeto přes 70 tisíc kilometrů

Citroën C1.


"Auto mě neskutečně překvapilo. Nikdy jsem neměl tak úsporné auto a to mluvím nejen o spotřebě, kdy jezdím i za 0,75 Kč za kilometr. Kromě upadlého výfuku jsem zatím nic nepotřeboval měnit," píše FunTomas.

Líbí se mu i malý motor, byť má jen 68 koní (50 kW). "Aby se autíčko trochu svižněji rozpohybovalo, je potřeba motor opravdu točit. Předjíždění, tedy akcelerace z 80km/h je ideální pro 3. stupeň a dá se při troše předvídavosti bezpečně předjet i kamion, ovšem pouze pokud se nejedná o kopec," popisuje.

Celou recenzi najdete zde.

Citroën C3 Picasso 1.2 (2015)

Lukáš ze slovenského Prešovského kraje C3 Picasso pořídil jako nové auto. Malé MPV od Citroënu vyhrálo ve srovnání s konkurencí, protože nejlépe splňovalo jeho požadavky zahrnující mimo jiné benzinový motor, tempomat, elektricky ovládaná všechna okna a prostornost kvůli výšce řidiče - měří 191 centimetrů. Pod kapotou je přeplňovaný tříválec o výkonu 110 koní (81 kW).

Citroën C3 Picasso.


S jeho projevem je majitel poměrně spokojený. A spotřeba? Prý okolo 5,8 až 6,0 l/100 km. Lukáš ale věří, že se mu povede ji ještě snížit. "Celkově jsme s autem spokojení, plní, co jsme od něho očekávali. Hlavně s prostorem jsme spokojení," dodává.

Celou recenzi najdete zde.

Poznámka: Recenze byly redakčně upraveny a zkráceny.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů