Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tohle je snad nejhorší tuningová kreace v historii. A je na prodej

Naše téma
Dominik Valášek | 06.01.2018
Příšerně vytuněný Ford Mustang na prodej v USA. | foto: Craigslist
Na americkém serveru Craigslist se dá najít úplně všechno - od aut, přes elektroniku pochybného původu, až po rozličné „služby“. Jisté je jen to, že když už se někde válí na prodej něco opravdu divného, je to právě na Craigslistu. Třeba tenhle šestiválcový Ford Mustang, který jako by vylezl z noční můry.
inzerátu se velkými písmeny zdůrazňuje, že bodykit na autě je vyrobený ručně a z oceli. To znamená, že někdo vzal kus plechu a „vytepal“ z něj požadované tvary. Ruku na srdce, taková práce vyžaduje spoustu šikovnosti a umu, takže právě proto se ptáme, proč proboha někdo vyrobil zrovna tohle.

Mustang z roku 2007 je docela hezké kupé s nádechem retra, které si ani přinejmenším nezaslouží být osazeno ohyzdným vypouklým čenichem, doplněným šilhajícími světlomety z Lotusu Elise. Kdybych měl celou tuto kreaci k něčemu přirovnat, vypadá trochu jako abstraktní kreslená postavička sjetého malíře.

Bočnímu pohledu dále dominují dveře s odstraněnými klikami, zato s falešnými nádechy, a dílo završuje záď předělaná ve stylu Cadillacu s velkými ploutvemi. Na druhou stranu se při tom všem „dělání parády“ zapomnělo na kola, která zůstala obyčejná a ze základního modelu, nebo na černá zrcátka.

Inzerát ještě doplňuje, že se kapota otevírá směrem dopředu a že jsou dveře osazeny dálkovými zámky. Vůbec bych se nedivil, kdyby majitel zatoužil ještě po vzhůru otevíraných „Lambo-doors“, ale asi nezbyly peníze.

Pod kapotou se nachází základní a nepříliš výkonný šestiválec o objemu 4 litrů, osazený automatickou převodovkou. Na motoru je prý i přeplňování v podobě kompresoru Vortex, ale to na fotkách není vidět, takže těžko říct, co je tam doopravdy. Cena za tuhle nádheru činí 5995 dolarů, tedy v přepočtu 127 tisíc korun. I zadarmo moc drahé...
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů