Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V nových modelech Hyundai si budete moci zkontrolovat kvalitu vzduchu

Naše téma
Radek Pecák | 26.05.2019
Nový systém čištění vzduchu ve vozech Hyundai | foto: Hyundai
Hyundai Motor Group yvinul inteligentní systém „chytrého čištění vzduchu“, který sleduje kvalitu vzduchu v interiéru a automaticky zajišťuje jeho filtraci.
Mnohem kvalitnější vzduch než dosud budou moci dýchat lidé cestující v modelech značky Hyundai, které budou vybaveny novým systémem čištění vzduchu přicházejícího do kabiny. Nová technologie využívá vyspělou filtraci, která dokáže zachytávat jemné částice před vstupem do interiéru a nadále vzduch v interiéru čistí po celou dobu jízdy. 

Současně existující systémy čištění vzduchu fungují pouze po určitou dobu, a poté se vypnou bez ohledu na aktuální kvalitu vzduchu v interiéru. Nový systém chytrého čištění vzduchu proto nepřetržitě sleduje kvalitu vzduchu uvnitř vozu, a pokud kvalita vzduchu klesne na „uspokojivou“ úroveň, aktivuje čisticí funkci. Proces čištění zůstává aktivní, dokud kvalita vzduchu nedosáhne „excelentní“ úrovně. Dokonce i za situace, kdy je kvalita venkovního vzduchu „špatná“, dokáže systém vyčistit vzduch na „excelentní“ kvalitu téměř okamžitě.

Cestující navíc mohou sledovat kvalitu vzduchu v interiéru na displeji multimediálního systému. Kvalitu vzduchu vizuálně indikuje digitální 16sloupcový graf, který zobrazuje změny v reálném čase. Naměřené hodnoty jsou klasifikovány podle standardů korejské organizace pro ochranu životního prostředí KECO (Korea Environmental Corporation), které rozlišují čtyři úrovně kvality vzduchu na základě množství jemných částic, a to excelentní, dobrou, uspokojivou a špatnou.

Hyundai navíc zkonstruoval integrovaný laserový senzor, který zaručuje odolnost a spolehlivost systému. Obvykle používané senzory mohou být časem nespolehlivé, protože jemné částice se mohou postupně hromadit na měřicích plochách. Výzkumný a vývojový tým koncernu Hyundai Motor Group tento problém odstranil inovativní konstrukcí na základě laseru. 

Nový systém čištění vzduchu v interiéru je kombinován s vyspělými filtry vzduchu o vysoké účinnosti, které zvyšují podíl zachycených jemných částic z 94 % na 99 %. Nový filtrační systém navíc disponuje funkcí odstraňování zápachu pomocí aktivního uhlí a pro podporu čisticího procesu může automaticky uzavřít okna vozu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů