Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V Goodwoodu řádí 430koňový Cygnet V8

Naše téma
Jiří Švamberk | 13.07.2018
430 koní je pořádné stádo. | foto: Aston Martin
Festival rychlosti v Goodwoodu je místem, kde není nic nemožné. Důkazem je Aston Martin Cygnet V8 s motorem z Vantage S.
Když Aston Martin poprvé představil převlečenou Toyotu iQ, nesklidil nic než výsměch. Všichni zasvěcení dobře věděli, že to byl emisní sňatek z rozumu a Aston Martin si tak velmi elegantně snížil průměrné emise svých modelů.  

Po dynamické stránce tedy Aston Martin Cygnet nebyl nic moc. Byl tedy spíš nic, než moc. V Goodwoodu představovaný Cygnet V8 s výrazně rozšířeným rozchodem náprav je ale hodně velká specialitka. Jde o na zakázku vyrobený kus přímo u AM pro jednoho z vážených zákazníků.

Mimochodem, tohle není první supermini s motorem ze supersportu. Někdo si možná vybaví Chevrolet Matiz s motorem z Corvette.

4,7litrový V8 je o 3,4 litry objemnější a má přes 330 koní navrch. Podle Astonu Martin by tento unikátní automobil měl zrychlení z 0-100 km/h zvládnout za 4,2 sekundy, což je rychlejší čas, než zvládne dárcovský V8 Vantage. Přemotorované městské vozítko se vedle 715koňového DBS Superleggera stává druhou z hvězd stánku Aston Martin na právě probíhajícím FOS.

Na videu se podívejte na jeho jízdu a dobře si všimněte, jak se mu odlehčuje přední náprava...

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů