Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V Číně se ukázala další nestydatá kopie. Plagiát malého VW má ukradené i logo

Naše téma
Jan Zajíc | 20.03.2017
dalších 9 fotek
Weikerui V7. | foto: CarNewsChina.com
Že si v Číně příliš nelámou hlavu s duševním vlastnictvím a autorskými právy, je známá věc. Nové vozidlo Weikerui V7 ale posouvá hranici plagiátorství zase o chlup dál.
Nejde totiž jen o to, že auto je po designové stránce takřka dokonalou kopií Volkswagenu up!, jeho výrobce, společnost Dezhou Weikeru Electric Vehicle Industries, německé automobilce vlastně ukradla i logo. I to je velice podobné svému vzoru, jak se můžete přesvědčit v galerii.

Na první pohled byste tak Weikerui od Volkswagenu možná nerozeznali, zvlášť když obě auta mají i prakticky totožné rozměry. A také světla. A nárazníky. A karoserii...

Čtěte také: Proč brzdy občas vydávají nepříjemné zvuky? A jak se jich zbavit?

Interiér už se liší, ještě víc je ale odlišná technika. V7 totiž bude k dispozici pouze jako elektromobil, a to v několika verzích. Ta základní má olověný akumulátor a elektromotor o výkonu okolo 10 koní. Maximální rychlost nepřesáhne 50 km/h, dojezd dosahuje asi 100 km. Předností má být cena, základní provedení má stát v přepočtu nějakých 70 tisíc korun.

Weikerui ale není jediným klonem nejmenšího Volkswagenu. Na podobný přístup vsadila i firma Jujie Electric Technology s modelem Liwei. Opět tu máme elektromobil, který jako by upu z oka vypadl. Ale je tu jeden rozdíl.

Znak na kapotě už není variací na téma VW. Tentokrát tu máme zrcadlově obrácené logo automobilky Lexus...

Nepřehlédněte: Proč rychlé Alfy Romeo zdobí čtyřlístek? Je za tím příběh o štěstí a smrti
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů