Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Už i tradiční Morgan podlehl elektrifikaci. Bude stavět hybridy a elektromobily

Naše téma
Redakce | 21.01.2016
Morgan EV3. | foto: Morgan Prague
Malá britská automobilka Morgan, která tradičními postupy vyrábí zejména klasicky vyhlížející sportovní vozy a roadstery, už také "podlehla" elektřině. Od roku 2019 bude pro své modely nabízet i hybridní pohonné ústrojí.
Novinka přitom souvisí nejen se snahou o snížení emisí a spotřeby paliva, ale i skutečností, že Morgan Motor Company od britské vlády získal dotaci v hodnotě 6 milionů liber (zhruba 211 milionů korun) na vývoj elektrifikovaných pohonných systémů. Na vývoji se budou podílet také společnosti Delta Motorsport a Potenza Technology.

V roce 2019 by se pak výsledný produkt poprvé měl objevit pod kapotou některého z vozů značky Morgan. A v dalších letech pak bude hybridní pohon dokonce dostupný pro všechny modely. Vzniknou však také verze jezdící čistě na elektřinu.

Morgan EV3.



Vedle elektrifikovaných vozů však bude výrobce samozřejmě nabízet i auta s klasickým spalovacím motorem, varianty s elektromotorem budou jen alternativou.

V současnosti se Morgan spoléhá například na osmiválce od BMW či šestiválcové agregáty Ford.

Britská automobilka už má s elektřinou zkušenosti, letos dokonce začne jeden zajímavý elektromobil prodávat. Jde o tříkolku EV3 (na fotografiích), jejíž prototyp byl představen loni v červnu v České republice.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů