Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Úrodné automobilové září: Dvě novinky mají český původ, je tu i nový král sedanů

Naše téma
Radek Pecák | 04.09.2020
dalších 23 fotek
Hyundai Tucson v nové generaci dostane ještě sportovnější vzhled než dosud | foto: Hyundai
Samotný začátek devátého měsíce letošního roku přinesl velkou úrodu nových modelů. Velká část z nich má přitom pro značky, jejichž logo vozí na přídi, mimořádný význam.
V Česku zatím na sebe strhávalo pozornost nové elektrické SUV Enyaq iV mladoboleslavské Škody, větší množství zákazníků si ale minimálně v nejbližších letech bude kupovat vůz Hyundai Tucson. Podoba jeho nové generace, která se opět pro evropský trh bude vyrábět v Nošovicích, se zatím odtajňuje jen po částech. Teprve 15. září se odhalí zcela a budeme znát i veškeré podstatné technické informace.

Zatím se ukázala jen příď s unikátními světly pro denní svícení, zadní partie a část boku. Navíc rovněž interiér, který je doslova revoluční. V tuto chvíli se také ví, že auto bude větší než dosluhující generace a nabízet se bude se dvěma různými rozvory.

Hyundai na sebe navíc poutá pozornost také informaceni o modernizaci menšího SUV Kona. To si zákazníci budou tentokrát moci objednávat i s designem sportovního paketu N-Line. Je zatím k mání jako mild hybrid, full hybrid i se spalovacími motory. Plně elektrická varianta bude představena později.

Přehlídkou nejmodernější techniky a ukázkou směřování automobilového průmyslu do budoucnosti se opět stává nový Mercedes-Benz třídy S. Základní verze se prodloužila o více než pět centimetrů na celkových 518 těchto délkových jednotek, k dispozici bude samozřejmě opět i prodloužené provedení. Mezi komfortní funkce patří tentokrát například ovládání multimediálního systéu MBUX hlasem ze zadních sedaček nebo vyhřívání opěrek hlavy. Zatím se budou nabízet jen šestiválce, ale v přípravě je i osmiválec a plug-in hybrid s dojezdem přes sto kilometrů výhradně na elektřinu.

Peugeot s nočním viděním
Hned dva inovované vozy představuje také Peugeot. Rodinná SUV 3008 a 5008 mají nový typ čelní masky, jejíž dekor plynule přechází až do oblasti předních blatníků, vyměnily se také pohonné jednotky. Zajímavým prvkem výbavy pro vozy této velikosti a cenové úrovně je systém pro noční vidění, který upozorňuje řidiče třeba na zvěř na vozovce vzdálenou až 250 metrů. Peugeot 3008 bude mít také dva typy plug-in hybridního pohonu.

Po upoutávce na elektrickou verzi nové Mokky, která přijde na trh jako první, představil Opel také vzhled tohoto modelu se spalovacími motory. Mezi nimi se objeví i jeden turbodiesel. Mokka se také bude nabízet se sportovnějším paketem GS Line s černým a červeným dekorem.

Audi pak přiváží modernizaci svého malého SUV Q2. To je teď hranatější a díky tomu mírně agresivnější než dříve. Pohánět ho bude pětice spalovacích agregátů, v nabídce zůstane také pohon všech kol.

Toyota konečně nabídne modelu LandCruiser výkonnější turbodiesel. Čtyřválec 2,8 D se dostal přes hranici dvou stovek koní (přesně 204) a točivý moment narostl na rovných 500 Nm. Díky tomu se v hodnotě zrychlení vůz dostal pod deset sekund a maximální rychlost vzrostla na 175 kilometrů v hodině. V kabině je rovněž nový infotainment.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů