Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Úpravce přišel na způsob, jak udělat světla Octavie sexy. Souhlasíte?

Naše téma
Jan Zajíc | 09.04.2018
dalších 6 fotek
Škoda Octavia RS 301. | foto: Patrik Svatoš
Když se na konci roku 2016 ukázala modernizovaná Škoda Octavia, vzbudila vášnivé reakce. Důvodem byly dělené přední světlomety, které část veřejnosti nechtěla přijmout. Úpravce jménem BSR ale představil novinku, jež by se i odpůrcům dvojitých svítilen mohla líbit.
Vůz, který dostal označení Octavia RS 301, totiž používá jeden jednoduchý a chytrý trik. K černé masce chladiče se přidává i černé vyplnění mezery mezi oběma částmi světlometů. Právě tenhle prvek dělené světlomety maskuje a předek tak díky tomu vypadá jednolitě. A částečně eliminuje také jakousi nesouměrnost, kterou škodovácké lampy mají. Alespoň nám se řešení od BSR líbí.

Auto jinak vychází z Octavie RS 230 s manuální převodovkou, má pod kapotou přeplňovaný benzinový dvoulitr, jehož výkon byl zvýšen na 301 koní - výrobce však tvrdí, že by výkon mohl dosahovat i 320 koní. Potvrdit by to mělo brzké měření na brzdě.

V té době už bychom také měli znát úplný přehled změn na autě, oficiální informace totiž budou k dispozici později. Octavia RS 301 vznikla v rámci projektu Tuning bezpečně, který chce ukázat, že kvalitní úprava vozu může mít smysl, když se provede poctivě a kvalitně. 

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů