Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Unikátní Porsche 911 Carrera RSR míří do aukce. Má najeto pouhých 10 kilometrů

Naše téma
Daniel Fuglevič | 27.04.2017
další 4 fotky
Porsche 911 (964) Carrera RSR. | foto: RM Sotheby’s
Pokud existuje auto, které opět navýší "průměrnou hodnotu" starých devětsetjedenáctek, bude to tohle. Okruhová Carrera RSR je ve zcela původním stavu a navíc má pár velmi speciálních prvků, které na jiných RSR nenajdete.
Porsche v minulosti vyrobilo pouhých 51 kusů Carrery RSR modelové řady 964. Už jen tato informace by stačila, aby se hodnota vozu šplhala do stratosféry. V tomto případě však jde o opravdu unikátní kus, který se vymyká všem ostatním.

Přestože bylo RSR určeno původně k závodním účelům pro soukromé týmy, tento exemplář z roku 1993 má jako jediný zcela kožený interiér, a to v docela extravagantní jasně červené barvě.

Čtěte také: OBRAZEM: Tyhle české sporťáky uměly i přes 300 km/h. A měly motory z tatrovek

O vkusu původního majitele si můžete myslet své, protože karoserie je nakonec vyhotovena ve stříbrném laku, auto sedí na třídílných kolech s fialovým středem a za nimi svítí zlaté brzdový třmeny. Celkově velice podivná kombinace.

Že bylo ihned po koupi uloženo stranou a nikdy se s ním nejezdilo, dosvědčuje fakt, že má najeto pouhých 10 kilometrů. Pod vrstvou prachu a špíny by pak měla být perfektně zachovalá karosérie, která má na sobě ještě od výroby ochranný film proti korozi.

Zatímco tedy zbytek vozů sbíral vítězství ve vytrvalostních závodech na okruzích jako Spa, Suzuka nebo Interlagos, tento „silniční" závoďák byl uzavřen v garáži.

Čtěte také: VIDEO: Starý Fiat Punto je skvělý off-road. Majitelům teréňáků vytřel zrak

Vzadu má RSR umístěný 3,8litrový boxer s výkonem okolo 350 koní (257 kW), který je spojen s pětistupňovou převodovkou. Díky nízké hmotnosti a pořádné trakci od zadních pneumatik bylo uváděno zrychlení Carrery RSR z nuly na 100 km/h za 3,7 sekundy.

Prodej zajišťuje aukční síň RM Sotheby's, a jak už to mezi sběratelskými 911 chodí, můžeme od zájemců očekávat opravdu vysoké nabídky v řádech desítek milionů korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů