Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Příběh koupeného, ukradeného a nalezeného auta ukazuje, co lze zažít za dva dny

Naše téma
Dominik Valášek | 05.03.2018
Ukradené a vrácené Subaru Impreza. | foto: Facebook / Eric Gearhart
Příběhy o tom, jak někomu ukradli auto, jsou bohužel velmi časté. Příběhy o tom, jak někomu ukradené auto vrátili, jsou časté o dost méně, ale o to šťastnější. Tady je jeden radostný příběh automobilového fotografa z amerického Washingtonu, jemuž byla ukradena a záhy vrácena jeho čerstvě koupená Impreza.
Eric Gearhart se před několika týdny dozvěděl, že jeho kamarád prodává dvoudveřovou Imprezu 2.5 RS z roku 1999. Auto se nacházelo sice daleko, ale touha po něm byla silnější, neboť milovník japonských aut Gearhart chtěl Imprezu použít k závodům autokrosu, rallyekrosu a do vrchů.

Z Washingtonu se tedy Eric vydal letadlem do Missouri, což je přes půlku USA, zde koupil Imprezu a se svým novým, 19 let starým autem, vyjel na zpáteční cestu. Po dvou dnech a takřka třech a půl tisících kilometrech nocoval už jen kousek od domova v oregonském Portlandu. Právě v těchto končinách Ameriky jsou vozy Subaru velmi oblíbené, ale tím pádem bohužel i velmi kradené.

Takže ráno byla nově zakoupená Impreza pryč. Na jejím místě našel Gearhart v neděli jen kusy rozbitého skla. Vlastník se ale nevzdal a okamžitě rozjel pátrání, do něhož zapojil i internet.

Pátrání naštěstí netrvalo příliš dlouho. Ještě v tu samou neděli v noci našla policie auto odstavené u silnice a odtáhla jej na záchytné parkoviště. Z domova ve Washingtonu se Gearhart vydal pro svůj vůz v pondělí a zjistil, že jej nenechavci stihli trochu zbídačit. Čtvrtina auta byla narychlo nalakována černou barvou, to asi aby vůz nebyl při převozu poznat. Motor na místě nenaskočil, neboť jak se později ukázalo, zloději nalili do nádrže několik litrů nafty. Tato sorta lidí holt nebývá příliš inteligentní.

Jakmile se ale v servisu vyčerpala nádrž, nalil nový benzín a vyměnily svíčky, Impreza chytla jako za mlada a Eric mohl konečně dojet zbývající kus cesty z Portlandu domů. Teď už nový přírůstek do rodiny jen „odbarvit“ a začít závodit. Snad Gearhartovi jeho nový speciál nějakou chvíli vydrží. To nejhorší už zřejmě mají za sebou.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů