Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Uber si postavil vlastní městečko. Bude v něm testovat autonomní vozy

Naše téma
Daniel Fuglevič | 19.10.2017
dalších 9 fotek
Autonomní budoucnost společnosti Uber. | foto: youtube.com
Nejen tradiční automobilky vkládají mnoho úsilí do vývoje zcela autonomních vozů. Společnost Uber, nabízející službu alternativní k tradičnímu taxi, vkládá do vývoje rovněž obří náklady. Teď například postavila umělé město, kde bude své vozy testovat.
Komplex pod jménem ALMONO, zahrnující hlavně víceproudové silnice, křižovatky, auta, překážky a další prvky, se rozprostírá v americkém Pittsburghu. Právě na tomto místě chce Uber testovat a ladit své autonomní vozy.

Místo simulující základní i komplikované dopravní situace má rozlohu přes 1 kilometr čtvereční, přičemž do budoucna chce Uber tuto síť cest rozšířit až na 1,2 kilometru.

Mezi nejsložitější testy autonomních vozů mají patřit nečekaná vkročení umělých chodců v podobě automatických figurín do vozovky. Společnost zmiňuje, že dokonce testuje o mnoho nebezpečnější situace, než se normálně na silnicích dějí. V cestě vozu se pak může kromě chodce objevit i řada překážek včetně dalších falešných aut.

Podle Uberu ale jejich umělé městečko nebude "školit" pouze auta bez řidičů. Jsou zde testováni rovněž operátoři, kteří budou později autonomní vozy monitorovat v reálném světě. Otázkou zůstává, zda se vůbec dá v obou případech úspěšně simulovat například prostá a nepředvídatelná lidská hloupost.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů