Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

U zákazníků hraje klíčovou roli spotřeba paliva

Naše téma
Redakce | 27.05.2012
Ilustrační foto | foto: Reprofoto
USA – Vzhledem k vysokým cenám benzinu a nafty není divu, že spotřebitelé preferují spotřebu i před bezpečností, cenou vozu či jeho výkonem.
Zároveň tak stoupá i počet zájemců o auta s hybridními pohony. Dle výsledků průzkumu mezi zákazníky se jich celých 37 procent přikloní při svém výběru k vozu s nejnižší spotřebou paliva.

„Z toho je jasně patrné, že vysoké ceny pohonných hmot ovlivňují rozhodování kupujících," říká k tomu Jeff Barlett ze společnosti Consumer Reports, která výzkum provedla. „I když důležité jsou pro lidi stále i kvalita, bezpečnost a cena vozů, spotřeba paliva hraje čím dál větší roli v preferencích zákazníků," pokračuje.

Možná ještě překvapivější než priorita spotřeby paliva před kvalitou vozu je fakt, že hned 73 procent dotazovaných uvedlo, že při nákupu dalšího automobilu budou uvažovat o vozidle s alternativním pohonem.

Dvě třetiny zákazníků pak očekávají, že jejich příští auto bude mít nižší spotřebu paliva, než to současné. Valná většina z nich (90 %) v to doufá kvůli rostoucím cenám pohonných hmot, spousta respondentů uvedla jako důvod i šetrnější přístup k životnímu prostředí.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů