Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

U dealerů je k dispozici posledních 20 Fiatů Punto. Je na ně sleva

Naše téma
Radek Pecák | 08.08.2018
dalších 15 fotek
Fiat Punto končí | foto: Fiat
V posledních letech se u nás už prodávalo jen něco málo přes sto kusů tohoto auta za rok.  
Po třinácti letech skončil definitivně životní cyklus třetí generace vozu Fiat Punto. Auto, které patřilo do třídy takzvaných městských hatchbacků a mezi své konkurenty počítalo třeba Volkswagen Polo, Opel Corsa, Renault Clio nebo i Škodu Fabia, bylo zejména v počátcích své kariéry velmi úspěšné. První generace se například v roce 1995 stala evropským autem roku. 

"V tuto chvíli máme u dealerů posledních dvacet kusů tohoto vozu," uvedla pro Automix.cz mluvčí tuzemského zastoupení koncernu FCA Sylva Marounková. Obvykle jde podle ní exempláře se čtyřválcovým zážehovým motorem 1,4 a výkonem 77 koní. Mají stupeň výbavy Plus, což znamená, že obsahují například klimatizaci, zatmavená okna, elektricky vyhřívaná zrcátka i kůží potažený volant. Cena za takový vůz se pohybuje kolem úrovně 255 000 Kč.

Letos se zatím podle údajů Svazu dovozců automobilů v České republice prodalo 38 nových exemplářů tohoto vozu. Vloni za celý rok prodejní statistiky zaznamenaly 105 kusů. Ještě před pěti lety se ovšem prodávalo více než pět set kusů ročně a před deseti lety pravidelně přes 1200. Podobná situace byla i v evropském měřítku. Ze 400 000 kusů v roce 2006 vloni prodeje klesly na necelých padesát tisíc kusů.

V době, kdy byl model na vrcholu slávy, existovala také sportovní verze Punto Abarth.

Design vozu je i nadále velmi líbivý. Není ostatně divu, protože jeho autorem je slavný designér Giorgetto Giugiaro.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů