Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

TVR Sagaris je opět k mání: Ovšem bez originálního motoru

Naše téma
Radek Pecák | 16.09.2018
dalších 6 fotek
TVR Sagaris | foto: TVR
V polovině minulého desetiletí budil vůz TVR Sagaris zaslouženou pozorost. Dokonce se nabízel i na českém trhu.
Podstatně levněji než stál před zhruba deseti lety se dá v současnosti koupit vůz TVR Sagaris. Auto poháněné čtyřlitrovým šestviválcem s výkonem rovných čtyři sta koní nadchlo díky skvělému poměru výkon/hmotnost. Na váze totiž ručička ukazovala méně než 1100 kilogramů. Zrychlení z nuly na stovku činilo 3,7 sekundy a maximální rychlost přesáhla hranici 300 km/hod.

Auto se veřejnosti představilo v roce 2005 a výroba začala o rok později. Originálních TVR Sagaris se nakonec vyrobilo necelých dvě stě a v současnosti je to cenný sběratelský kousek.

Společnost Grex Automotive, která sídlí na španělském ostrově Tenerife, ovšem hodlá zážitky spojené s tímto vozem dopřát i dalším.. Proto připravila kit za cenu od 49 990 eur (cca 1 290 000 Kč), díky němuž získáte auto, které je k nerozeznání od originálního TVR. Jen na kapotě je samozřejmě jiné logo a pod přední kapotu si musíte namontovat jiný pohonný agregát. Ten si musíte koupit zvlášť. Ovšem i tak je to výhodné. Originál, který byl k mání i v České republice, stál totiž svého času téměř tři miliony korun.

Firma nabízí vůz připravený pro vestavbu osmiválce od General Motors, je ale možná úprava i pro šestiválce jiných výrobců. Zájemci by si ale měli pospíšit. V příštím roce vznikne jen 10 kitů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů