Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Když se v nejdelším tunelu Česka srazí pět aut a autobus: v Blance bylo cvičení

Naše téma
Josef Rod, Daniela Martinovská | 14.11.2023
dalších 45 fotek
Z taktického cvičení složek IZS v tunelovém komplexu Blanka v Praze. | foto: Hasiči Praha
Pět desítek zraněných si vyžádala hromadná nehoda v pražském tunelu Blanka. Takový scénář mělo taktické cvičení všech složek záchranného systému, které se odehrálo v noci ze soboty na neděli. Podle informací Pražského deníku se v rámci připraveného scénáře střetlo několik aut a autobus. 
Jak uvedl mluvčí pražských hasičů Daniel Fík, taktické cvičení proběhlo v rámci běžné údržby tunelového komplexu. "Cvičení zahrnovalo dopravní nehodu autobusu, pět osobních vozů včetně vozidla převážející chráněnou osobu a na pět desítek zraněných," přiblížil mluvčí.

Podívejte se na spolupráci hasičů, policistů a záchranářů:

Cvičení v tunelu bylo rozděleno do tří fází, a to na likvidaci požáru části autobusu a osobního vozidla, záchranu osob z autobusu i z osobních vozidel a odstranění následků dopravní nehody. "Celou situaci také komplikoval simulovaný výpadek spojení rádiové sítě Pegas," doplnil Daniel Fík.

Cílem akce bylo ověřit připravenost taktických postupů při řešení mimořádné události, v tomto případě hromadné dopravní nehody s následným požárem a velkým počtem zraněných. Hasiči, záchranáři i policisté si vyzkoušeli společnou spolupráci, metodu třídění podle priorit při vyproštění zraněných osob a také schopnost velitelů při řízení velké mimořádné události. 

Zásah byl ukončen asi v pět hodin ráno. Následně byl tunelový komplex Blanka opět zpřístupněn.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů