Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Třídveřový Range Rover má novou šanci na život. Bude ale ještě dražší

Naše téma
Jan Markovič | 23.03.2019
Niels van Roij Desing Adventum Coupe | foto: Niels van Roij Desing
Vznikne jen 100 kusů, které ručně postaví britské designérské studio.
Na začátku ledna Land Rover oznámil, že opouští svůj záměr postavit třídveřovou kupé verzi svého top modelu Range Rover. Auto mělo vzniknout v sérii pouhých 999 kusů a každé stát minimálně 300 tisíc liber, tedy přes devět milionů korun. Vzhledem ke špatným hospodářským výsledkům automobilka prohlásila, že se bude soustředit raději na výdělečnější dlouhodobé projekty.

Není ale všem dnům konec. Projekt luxusního kupé zaujal nejen potencionální kupce, ale i lidi z oboru. Britské studio s holandským jménem Niels van Roij Design nyní oznámilo, že se samo pustí do stavby Range Roveru kupé jménem Adventum Coupe. Nejde přitom o žádného nováčka v oboru, za sebou má už upravené modely jako jsou Tesla Model S Shooting Brake nebo unikátní Ferrari 250 GT Breadvan.

Cena vozu ale bude nakonec ještě vyšší. Firma si za stavbu kupé naúčtuje mezi 275 až 375 tisíci liber, což odpovídá 8,2 až 11,3 milionům korun podle aktuálního kurzu. V plánu je totiž méně aut, bude se stavět jen stovka. Niels van Roij ale ujišťuje, že v částce je kalkulováno s vozem, který zákazník dodá. Nemusí jít přitom o nejnovější kus.

Niels van Roij navíc slibuje, že zájemci o jeho přestavbu dostanou prakticky volnou ruku v tom, jak bude jejich model vypadat z hlediska použitých materiálů. „Možné je prakticky cokoliv. Od dokonale leštěného dřeva, na míru míchaných barev kůže, po sofistikované výšivky nebo intarzii,“ vyjádřila se pro média britská firma.

Postavit jeden kus by mělo zabrat zhruba půl roku. Zatím není zřejmé, kdy vznikne ten úplně první. Niels van Roij Design už ale zveřejnil první kresby vozu, které si můžete prohlédnout ve fotogalerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů