Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hasiči by neprojeli ulicemi v sídlištích. Stovky aut zaparkovali řidiči špatně

Naše téma
Janni Vorlíček, Daniela Martinovská | 10.11.2023
Z kontroly Tři metry k životu. Foto: MP Ústí nad Labem | foto: Deník/Janni Vorlíček
Téměř tři stovky řidičů nechaly na vybraných sídlištích Ústí nad Labem svá auta zaparkovaná tak, že porušují dopravní předpisy. Městské policii už došla trpělivost a za stěrače místo informačních letáků sázeli rovnou výzvy o spáchaném přestupku. Jak uvedl Ústecký deník, kontroly se konaly v rámci akce Tři metry k životu.
V sídlištích Všebořice, Bukov a Pod Holoměří se konalo další kolo preventivní akce Tři metry k životu, kdy strážníci spolu s hasiči kontrolují průjezdnost sídlištních ulic pod hasičskou techniku. Výsledek je alarmující.

Hasiči některými ulicemi vůbec neprojeli:

"Tentokrát jsme zjistil celkem 297 špatně zaparkovaných aut. Většinou to byly přestupky jako porušení zákazu vjezdu, stání v křižovatce a samozřejmě samotné nedodržování zákonem stanovené průjezdnosti," uvedl zástupce ředitele ústecké městské policie Jan Novotný.

Nejméně tři metry potřebují nejen hasiči, ale také záchranářská sanitka, ale se dostala k místu zásahu. „I přesto, že jízdy se pravidelně opakují a veřejnost je o těchto kontrolách informována, řidiči ve velkém počtu případů opět zaparkovali v rozporu se zákonem o silničním provozu," zkonstatoval Novotný.

"Tentokrát jsme už za stěrač nedávali leták, upozorňující na přestupek, kterého se řidiči takto zaparkovaných vozidel dopustili, ale rovnou výzvy o spáchaném přestupku,“ dodal zástupce ředitele. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů