Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Transporter sraz 2006

Naše téma
Redakce TipCars.com | 22.05.2006
Legendární Volkswagen Transporter – miláček hippies a symbol svobodného života, ale také pracovité auto, které si brzy po americkém úspěchu vydobylo v Evropě pověst spolehlivého pomocníka, ať už v roli sanitek, policejních vozů či jako obyčejná rozvážková dodávka. Transporter jako životní styl – to platí dodnes. Důkazem je český Transporter club, společenství nadšenců, kteří varují: Pozor na virus volkswagenia transportei T1_T5!


Transporter T4 1990 - 2003
Vědí, o čem mluví – jejich miláčkové na čtyřech kolech už pro ně dávno nejsou jen obyčejnými užitkovými auty. Vylepšují je, přestavují, lakují a leští a jednou za rok se sejdou na pořádné party, aby se s nimi pochlubili lidem stejné krevní skupiny. Brněnský Transporter sraz je pro každého – přijíždějí rodiny, dvojice i jednotlivci, kteří mají ke svému řidičáku přiložený také technický průkaz „téčka“. Dopoledne se parkoviště pomalu plní naleštěnými výstavními kousky, po obědě je čeká spanilá jízda. Vlajky, hudba z aparatur, stažená okna, klaksony. Nepřehlédnutelná slavnostní kolona projíždí centrem jihomoravské metropole. Potom zpátky na Velkou cenu a mohou začít soutěže. Kutálení pneumatik, couvání na přesnost, slalom, jízda poslepu. Ceny nejlepším se rozdávají ihned, začíná hrát kapela. Sele pomalu mizí z rožně. Ještě před setměním je třeba vybrat ten nej Transporter. Majitelé postupně najíždějí před tribunu a seznamují přítomné s rodokmenem svých vozů. „Tohle je obyčejná té trojka, už ji mám spoustu let. Je trochu oťukaná, ale byl jsem s ní skoro všude v Evropě. Tady mám ledničku a tam sedátko na ryby. A hele, mám i záchod.“ Ideál svobody na cestách ve dvou, pro tohle byl Transporter vymyšlen. Následují metalizované laky, reprosoustavy, chrom, litá kola, kůže i postel-letiště vzadu. Chlapi si klepou na ramena a uznale pokyvují. Tento motor by patřil do závoďáku a tahle sedadla jsou z okruhového auta. Tady se ze stropu vyklápí displej na sledování DVD. A tamhle...

Chcete vědět, jak to dopadlo? Musíte se zeptat těch, kteří tam byli, anebo přijet letos sami. Bude toho k vidění a užití ještě víc, včetně možnosti projet se po závodním okruhu Velké ceny Brna. V neděli pak můžete k víkendovému programu přidat návštěvu veletrhu Autotec 2006.
Tak nezapomeňte – Transporter sraz 2006 se koná 3. června na Automotodromu v Brně.

Program:

  • Spanilá jízda Brnem
  • Přehlídka tuningových dílů a doplňků
  • Přehlídka nových vozidel
  • Historie T1-T5
  • Návštěva ze zahraničních clubů
  • Živá hudba
  • Striptýz
  • Soutěže, občerstvení
  • NOVINKA – Jízda na závodním okruhu, vzájemné porovnávání výkonů našich miláčků

Vstupné: 200Kč/auto + 50Kč/osobu


Váš Transporter club

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů