Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Zetor na červeném koberci. Nový typ traktoru je připraven na chytré zemědělství

Naše téma
Michal Hrabal | 11.04.2024
dalších 12 fotek
Kromě stávajících modelových řad představuje Zetor Tractors na veletrhu Techagro i zcela nový prototyp. | foto: Deník/Michal Hrabal
V celosvětové premiéře byl na brněnském veletrhu Techagro představen nový model traktoru Zetor. Podle marketingové manažerky Zetor Tractors Kornélie Vaněk Prototyp má prototyp oproti stávajícím modelům řadu novinek, například má vylepšenou převodovku a je připravený na možnost satelitního navádění a autonomní řízení.
Jak uvedl ředitel úseku prodeje a marketingu Petr Konštacký, výroba tohoto traktoru by měla být spuštěná v roce 2025. Traktor modelové řady šest má mít výkon od 130 do 170 koní jako typ Forterra a Crystal. „Máme za sebou laboratorní testy. Od začátku letošního roku ho mohli někteří lidé vidět i na polích v Jihomoravském kraji," řekla Kornélie Vaněk.

Zetor na Techagro v Brně představuje nový prototyp traktoru:

Kormě řady vylepšení, včetně vyšší zvedací síly, bude nový typ připraven na chytré zemědělství. „Budou tam nastavené systémy pro komunikaci s agregacemi, všechno se bude ovládat přes univerzální terminál. Měla by tam být i možnost satelitního navádění, autonomní řízení. Traktor by se užv podstatě řídil sám," nastiňuje Vaněk.

Zástupci brněnského výrobce traktorů představili na veletrhu Techagro i další modely. Kompaktní traktor Compax, nově i s kabinou a nakladačem, Major nebo Proximu, která je k vidění i v úpravě pro autoškolu. Návštěvníci si je mohou prohlédnout do čtvrtka.
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů