Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota Yaris má za sebou další facelift. Přináší víc než 900 nových dílů

Naše téma
Jan Zajíc | 07.02.2017
Toyota Yaris. | foto: Toyota
Toyota představila modernizovanou podobu modelu Yaris. Malý hatchback přitom v aktuální generaci dostal facelift už podruhé.
Třetí pokolení Toyoty Yaris je totiž na trhu od roku 2011 a první omlazení dostalo o tři toky později. A co přináší facelift druhý?

Podle automobilky prý více než 900 nových dílů - novinky se přitom dotýkají nejen vzhledu, ale i interiéru či techniky. Toyota tvrdí, že ji modernizace stála 90 milionů eur, tedy asi 2,4 miliardy korun.

Čtěte také: Toyota chystá ostrého Yarise. Nabídne přes 200 koní

Na pohled si můžeme všimnout upravené přídě s novou maskou chladiče, jiným nárazníkem a odlišnými světlomety. Nová světla jsou i vzadu. Příjezd modernizovaného Yarisu také doprovodí rozšířená nabídka litých kol a odstínů karoserie.

V kabině se pak objevují například nové druhy čalounění, jiné výdechy klimatizace, přepracovaná palubní deska či modře podsvícený přístrojový štít.

Významnou novinkou je atmosféricky plněný čtyřválec o objemu 1,5 litru, který nahradí současnou 1,33litrovou jednotku. Výkon proti stávajícímu agregátu poroste o 12 koní na výsledných 110 koní (81 kW) a točivý moment se ustálí na hodnotě 136 Nm.

Čtěte také: Toyotu Yaris čeká facelift, který přinese i větší motor

Navzdory vyššímu objemu a výkonu slibuje ovšem Toyota o 12 procent nižší spotřebu a také výrazně nižší emise.

Kromě toho se Toyota ovšem zaměřila i na podvozek, který dostane odlišnou charakteristiku tlumičů, překalibrovala elektrický posilovač řízení a přepracovala třeba i pomocný přední rám. Výstavní premiéra se uskuteční naautosalonu v Ženevě začátkem března.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů